TÜSİAD Başkanı’ndan Kılıçdaroğlu'na cevap: Çok şaşırdım...

TÜSİAD Başkanı’ndan Kılıçdaroğlu'na cevap: Çok şaşırdım...

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Bilecik CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili olarak, "Çok şaşırdım. Bir miktar da üzüldüm" dedi

TÜSİAD Başkanı’ndan Kılıçdaroğlu'na cevap: Çok şaşırdım...
16px
24px
14.10.2017 08:50
ABONE OLgoogle

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Bilecik CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarıyla ilgili olarak, "Çok şaşırdım. Bir miktar da üzüldüm. Lafımız danışmanlarına olabilir burada. Sayın genel başkanın önüne daha fazla koyabilirler TÜSİAD'ın etkinliklerini" diye konuştu. İşte Bilecik'in açıklamalarından satırbaşları:

Kılıçdaroğlu’ndan TOBB ve TÜSİAD’a eleştiri: Cesur olun!
Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamalara ben çok şaşırdım. Bir miktar da üzüldüm. TUSİAD’ın yapısına bakmak gerekir. Değerli genel başkanını biraz daha verileri analiz eden analizden sonra yapmasını daha sağlıklı bulurdum. 46 yıllık bir yolculuk var ortadan 1971 yılında şu anda Türkiye ekonomisine damgasını vuran 12 girişimcinin Vehbi Koç başta olmak üzere. Bir iş dünyası temsil örgütü. Şu an üyelerimizin üretmiş olduğu figürlere bakıldığı zaman ödenen kurumlar vergisinin yüzde 80’den yukarısını ödüyoruz.

Neredeyse bizler yönetim kurulu üyelerimiz 365 gün içinde 200 gün civarında etkinliklerde her zaman ülke meselelerine dönük olarak ticari müttefiklerimize dönük olarak her zaman konuşmayı bir borç biliriz. Sorumluluk altında söylemeyiz bunu. Yüksek ses tonundan söylediğimiz için eleştiriler de alırız.
Hep şunun altını çizeriz. Küresel arenada Türkiye’nin daha rekabetçi bir ülke olarak neredeyse birinci ligde oynaması. Biz böyle bir yaklaşımın altını doldururken daha fazla çağdaş demokrasi ile ülkenin yönetilmesi bunları her konuşmanın ön tarafında tekrarlarız.

Bu söylemlerde bulunurken siyasi motivasyon ile yapmıyoruz. Yüksek dozda sesimizi yükseltirken akıl ve matematiği ön plana alırız. Demokrasi hukuk üstünlüğü bu söylemlerin hep temelidir.

REFERANDUM SONUÇLANMADAN AÇIKLAMA YAPTIK

16 Nisan’da referandum sonuçları açıklanmadan önce 17 civarında biz Türkiye’nin artık bulunduğu zamanı birlik zamanı diye uzun bir bülten göndermiştik. Demokrasi ekonomi Avrupa Birliği son bir cümlemde bütün bu toplama bakıldığı zaman Kılıçdaroğlu’nun yoğunluğunu biliyorum. Lafımız danışmanlarına olabilir burada. Sayın genel başkanın önüne daha fazla koyabilirler TÜSİAD’ın etkinliklerini.

İş dünyasında bir düşüş riskini görüyoruz ama biz Tüsiad olarak önlem almaya çalışıyoruz. Diğer ülkelerle ilişkileri düzeltmek adına iletişimi arttırmalıyız. Türkiye’de uzlaşma sanki yenilgi olarak algılanıyor. Bu yanlış. Uzlaşma, kendi duşunuzu bozmadan milli değerlere zarar vermeden yapılırsa daha iyi olur.

1700 farklı ABD firması var Türkiye’de toplam 17 milyar dolarlık bir ticaret var . 2017 yılında ABD’nin yaptığı yatırım düşük kaldı buda ilişkiler tekrardan görüşülmelidir. İki ülke arasında güven tesis edilmesi gerekir. Dış politikaya baktığımızda ekonomik ön görüle bilirlik çok önemli siyaset ile ekonomi birbirinden ayrılmaz.

‘MASUMİYET KARİNESİ ESAS OLMALI’

Türkiye’ye baktığımız zaman bu güzel ülkenin müthiş bir demokrasi hikayesi var. Eksik bıraktığımız bazı noktalar olduğunu görüyoruz. Yargılamalarda şu üç ana noktanın altını çizmek isteriz.

Bir masumiyet karinesi esas olmalı. İkincisi tutukluluk halinin istisna olduğu kanunların özgür lehine yorumlanmasının gündem olmasını arzu ettim. Türkiye’nin önünü açacak bir yapıya gelmeli. İş dünyasının da elini kolaylaştırır bu.

Özellikle dünyanın geldiği noktaya bakılırsa dijital dönüşüm diyoruz. Bunların alt bileşenlerine baktığımız zaman eğitimle birebir orantılı alt kodlama. Bir adım öne çıkmak için dünyanın bütün gelişmiş ülkeleri bilim ve teknoloji ile yönetiliyor. Güncelliyorlar. Eğitim konusuna baktığımız zaman son yıllarda iyi gitmeyen bir şeyler olduğunu söylüyoruz. Ama reformlarda var. Bugün reform dediğimiz gelişmeler hala tartışılıyorsa süreç yönetiminde hata var demektir.

Müfredat başta olmak üzere 18 sayfalık bir şey gönderdik. Karşılık bulmadı yeteri kadar belki ama.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde