TURQUALITY programından TİM de yararlanacak

TURQUALITY programından TİM de yararlanacak

Ekonomi Bakanlığı, TURQUALITY programından TİM'in de yararlanacağını belirterek, yeni düzenleme ile destek kapsamında eksikliklerin tamamlanma sürecinin 6 aydan 3 aya indirildiğini bildirdi.

TURQUALITY programından TİM de yararlanacak
16px
24px
27.08.2014 11:55
ABONE OLgoogle
Ekonomi Bakanlığı, TURQUALITY programından Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin de (TİM) yararlanacağını belirterek, yeni düzenleme ile destek kapsamında eksikliklerin tamamlanma sürecinin 6 aydan 3 aya indirildiğini bildirdi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, değişen küresel rekabet koşullarına ve ihracatçıların ihtiyaçlarına uygun olarak yenilenen 2006/4 Sayılı Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY®'nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ değiştirildiği, yeni Tebliğin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.

"TAMAMLANMA SÜRESİ 6 AYDAN 3 AYA İNDİRİLEREK"

Açıklamada, Tebliğ kapsamındaki desteklerden İhracatçı Birlikleri, Üretici Dernekleri, Üretici Birlikleri, Türkiye'de ticari ve/veya sınai faaliyette bulunan şirketlerin yararlandırıldığı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:

"Tebliğ'in yenilenmesiyle birlikte, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) de söz konusu desteklerden faydalanmasına imkan tanındı. Böylelikle, TİM'in tüm sektörlere yönelik yapacağı proje bazlı yurtdışı tanıtım harcamalarının Tebliğ kapsamında desteklenmesi sağlanmış oldu. Yeni Tebliğ ile firmaların, İhracatçı Birliklerinin ve TİM'in yapacağı tanıtım faaliyetleri, alacakları danışmanlık hizmetleri için geniş çaplı bir liste oluşturulmuş ve desteklenecek faaliyetler net olarak belirlenmiştir. Destek başvurularında belirlenen eksikliklerin tamamlanma süresi 6 aydan 3 aya indirilerek, İhracatçı Birliklerinde oluşan dosya birikiminin önüne geçilmesi ve destek başvurularının daha kısa bir süre içerisinde sonuçlandırılarak desteklerin veriminin artırılması hedeflenmiştir."

Ayrıca, Tebliğ'in Marka Programı kapsamında firmaların gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin giderlerin desteklenmesine ilişkin olarak, tanıtım harcamaları limitinin 100 bin dolar artırıldığı ve daha önce tanıtım kalemleri içinde yer alan "Pazar Araştırması" için yıllık 100 bin dolar limiti tanımlandığı ifade edilen açıklamada, "Buna ek olarak, Tebliğ kapsamındaki desteklerden faydalanabilmek için firmaların asgari olarak sunması gereken belgeler netleştirilmiş ve böylelikle de TURQUALITY® Programında yer alan firmaların destek başvurularının daha hızlı sonuçlandırılması mümkün kılınmıştır" denildi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde