TÜRGEV, Saraçoğlu’na baltayla girdi!

TÜRGEV, Saraçoğlu’na baltayla girdi!

Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e tahsis edileceği öne sürülen Saraçoğlu Mahallesi’nde bu kez de baltayla kapı kırıldı.

TÜRGEV, Saraçoğlu’na baltayla girdi!
16px
24px
06.10.2015 12:26
ABONE OLgoogle
Kaymakamlık yetkilisi olduğunu belirten ancak kimlik göstermekten kaçınan bir grup, kapıyı açmak istemeyen ev sakininin kapısını baltayla kırdı. Kapıyı açmayan Necla Gökalp kırılan kapısı için isyan etti ve şöyle dedi:

“Kapıyı kırma emrini kaymakamlık memuru olduğunu söyleyen Dilek adında bir kişi verdi. ‘Kırın baltayla kırın’ diye bağırdı. Devlet memuru, devlet malına zarar veriyor. Burası dağ başı mı? Bizler de devlet memuruyuz. Bunu bize nasıl yapıyorlar? Yürütmeyi durdurma kararını beklemiyorlar.”

SUÇ DUYURUSU

Olayı haber alan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan da Saraçoğlu Mahallesi’ne geldi. Oda yöneticileri mahalle sakinlerinin tanıklığıyla kırılan kapı için tutanak tuttu. Candan, Kaymakamlık yetkilisi olduğunu öne süren kişilere, Saraçoğlu’ndaki yapıların tescilli olduğunu, kültürel miras, mimari miras ve SİT alanı olduğunu hatırlattı.

Candan, “Kapıyı kıramazsın buradaki evlere zarar veremezsiniz, suç duyurusunda bulunacağız. İsminizi söyleyin. Suç işliyorsunuz.” dedi. Kaymakamlık görevlileri ise olay yerinden uzaklaştı. Polis de tahliye işlemine son verdi. Candan şu açıklamayı yaptı:

‘’Saraçoğlu Mahallesi’nde kapı kırarak, cam kırarak zorla tahliye olamaz. Burası kültürel mirastır. Bu işlemi yapan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Mahkeme’nin emsal kararı olmasına rağmen insanlara eziyet ediyorlar. Saraçoğlu Mahallesi’ndeki tescilli yapılara zorla tahliyelerde verilen zarar için Koruma Kurulu’ndan gerekli işlemleri ve incelemeyi yapmasını istedik. Koruma Kurulu’nun tescilli yapıların kapısının kırıldığından haberi yok ve herhangi bir izni de yok”

Sözcü
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde