TRT yeni GM'si İbrahim Eren'le ilgili şok açıklama: Atama hukuksuz

TRT yeni GM'si İbrahim Eren'le ilgili şok açıklama: Atama hukuksuz

CHP'li Barış Yarkadaş, "İbrahim Eren, 12 yıllık deneyim şartına sahip değil. Atama hukuksuzdur." dedi.

TRT yeni GM'si İbrahim Eren'le ilgili şok açıklama: Atama hukuksuz
16px
24px
11.07.2017 11:06
ABONE OLgoogle

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TRT Genel Müdürlüğü atamasının hukuken geçersiz olduğunu söyledi. Yarkadaş, "TRT'yi ideolojik aygıtı ve arpalığı olarak görenler, kanun tanımıyor" dedi.

 AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın onayı ile İbrahim Eren TRT’nin genel müdürü oldu. Eren'in TRT Genel Müdürlüğü'ne bir ay önce atanacağını duyuran Yarkadaş'ı Numan Kurtulmuş yalanlamış ve "Öyle bir atama yok" demişti. Bu açıklamadan tam bir ay sonra Eren TRT Genel Müdürü oldu.

TRT Genel Müdürlüğü'ne Bilal Erdoğan'ın okul arkadaşı İbrahim Eren atandı

 Barış Yarkadaş bir ay önce, "TRT’de daha önce hiçbir deneyimi olmayan 1980 doğumlu İbrahim Eren, Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden arkadaşıdır. 12 yıllık deneyim şartına sahip değildir. Bu yüzden ataması yapılamaz" diyerek hükümeti uyarmıştı.

 Eren'in bu sabah atanmasının ardından konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Ana muhalefet partisinin genel başkanı 25 günde 450 km yürüdü. Yürüyüş dünyada yankılandı, birçok uluslararası yayın organı yürüyüşe büyük ilgi gösterdi. Fakat milletin kanalı olan ve halkın vergileriyle ayakta duran TRT dünkü mitinge kör – sağır oldu. TRT’nin adı değişmeli ve T-RTE olmalıdır."

RTÜK, TRT için 3 ismi başbakanlığa bildirdi

 Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

 “7 binden fazla çalışanı, 14 kanal ve 16 radyoyu bünyesinde barındıran bu büyük kurum ne yazık ki AKP’lilerin elinde oyuncak olmuş durumda. TRT’de daha önce hiçbir deneyimi olmayan 1980 doğumlu İbrahim Eren önce TRT Genel Müdür Yardımcısı daha sonra da genel müdür yapıldı.

İbrahim Eren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip Anadolu Lisesi’nden arkadaşı. Yasalara göre İbrahim Eren’in TRT’de görev alabilmesi için en az 12 yıllık devlet memuru olma şartı var. Ancak bu sağlanmadan hülle yoluyla bu göreve getirildi. AKP kanun, kural tanımamakta ısrar ediyor. Ben, 1 ay önce bunu açıkladığımda TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş yalanlamıştı. Şimdi çıkıp konuşsun Numan Bey…”

TRT'nin yeni genel müdürü İbrahim Eren oldu, 8 isim görevden alındı

 TRT’nin dün gerçekleşen Adalet Yürüyüşü mitingine bir saniye bile yer vermediğini hatırlatan Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “TRT vatandaşın sırtına adeta bir kene gibi yapışmış, milletin vergileriyle yandaş kayıran bir çiftlik haline gelmiştir. Muhalefet partisi genel başkanının 2,5 milyonunun üzerinde bir insan topluluğuna konuşmasını görmeyen bir kurum bizim için de yok hükmündedir. TRT yöneticilerinin ve siyasi otoriterin yaptıklarını asla unutmayacağız. Önümüzdeki günlerde birkaç milletvekili arkadaşımızla birlikte Numan Kurtulmuş’u ziyaret edip bu konuları kendisine bir kez daha anlatacağız. Atamanın iptal edilmesinin hukuki yollarını da kullanacağız."?

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde