TRT'de tartışma yaratan final 'organik hoşaf'

TRT'de tartışma yaratan final 'organik hoşaf'

TRT’de düzenlenen 'Bir Fikrim mi Var' isimli yarışmada organik hoşaf projesinin finale gitmeye hak kazanması tartışma yarattı.

TRT'de tartışma yaratan final 'organik hoşaf'
16px
24px
08.08.2017 05:52
ABONE OLgoogle

TRT'de yayınlanan yarışmada batmayan deniz gözlüğü, portatif fizik tedavi cihazı, alzheimer hastalarına akıllı çip ve organik hoşaf projeleri yarıştı.

Organik hoşaf projesinin finale gitmeye hak kazandığı yarışmayı, hız ayarlı yol kasisi projesi kazandı. Organik hoşafın finale kalması ise sosyal medyada tepki gördü.

'HOŞAFI BULDUĞUNU İDDİA EDEREK DEĞİL…'

Tepkilerden sonra yarışmanın yapımcı şirketi sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Tam 10 yıldır ekranlarda olan bilim değil girişimcilik yarışması 'Bir fikrin mi var'ın kazananı hız ayarlı yol kasisi projesiyle Adnan ve Uğur Kal kardeşlerdir. Gıda mühendisi olan Kübra Ağca ise Hoşaf üretim projesiyle finale hoşafı bulduğunu iddia ederek değil, pastörize etmeden raf ömrünü uzatma ve lojistik gibi sorulara araştırma geliştirme yaparak aynı ayran gibi hızlı tüketim ürünü olarak satışa çıkma fikriyle yükselmiş — sonra da elenmiştir."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde