TOTAL Fransız donanması eşiliğinde Kıbrıs'ta!

TOTAL Fransız donanması eşiliğinde Kıbrıs'ta!

Total, Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde sondaja başlıyor

TOTAL Fransız donanması eşiliğinde Kıbrıs'ta!
16px
24px
14.07.2017 10:32
ABONE OLgoogle

Fileleftheros gazetesi, Fransız petrol şirketi Total'in, Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) bulunan Afrodit gaz yatağının 11 no.lu parselinde keşif sondajına başladığını, o bölgeye sondaj teçhizatının getirildiğini bildirdi.

Gazetede yayınlanan haberde, başlatılan çalışmanın önümüzdeki eylüle kadar devam edeceği, ardından Total'in sonuçları bildireceği, Türkiye'nin sondaj çalışmalarına karşı olduğu için Lübnan barış gücünde görev alan Fransız donanmasına ait iki firkateynin Larnaka limanına geldiği belirtildi.

Habere göre Total, sondaj çalışmalarında kullanmak üzere West Capella adlı sondaj platformunu kiraladı, sondaj işleminin makine yerleştirilip, deniz dibinin taraması yapıldıktan sonra önümüzdeki hafta sonu başlaması bekleniyor. İlk sondajdan önce ayrıca güvenlik tatbikatı da yapılacak.

Basındaki bilgilere göre sondajın yapılacağı bölgedeki derinlik 1698 metre, sondaj işlemi ise denizin dibinden başlayacak ve 4250 metre daha derine inilecek. İşlemin başarılı olması durumunda teyit amaçlı ikinici bir sondaj gerçekleştirilecek.
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde