TOMA eşliğinde ihale kazanan şirkete soruşturma

TOMA eşliğinde ihale kazanan şirkete soruşturma

Rekabet Kurulu, kira bedellerini aşırı yüksek belirlediği gerekçesiyle Mersin Şimşek Group hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

TOMA eşliğinde ihale kazanan şirkete soruşturma
16px
24px
15.07.2015 15:48
ABONE OLgoogle
Rekabet Kurulu, Mersin'de daha önce şartnamesindeki hata nedeniyle iptal edilen otogar ihalesini 20 milyon TL ile kazanan Şimşek Grup hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan yazılı açıkalmada şöyle denildi:

"Mersin Şimşek Group Turizm İnşaat Petrol Ürünleri Gıda Taşımacılık Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Otogar Kompleksinde yazıhane kira bedellerinin aşırı yüksek belirlenerek ve uygun yer tahsisi yapılmayarak otobüs firmalarının faaliyetlerinin zorlaştırıldığı iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulunca karara bağlandı. 

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 09.07.2015 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak, Mersin Şimşek Group Turizm İnşaat Petrol Ürünleri Gıda Taşımacılık Kuyumculuk Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına, 15-29/429-M sayı ile karar verdi.

Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır. Soruşturma, Mersin Şimşek Group Turizm İnşaat Petrol Ürünleri Gıda Taşımacılık Kuyumculuk San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla başlatıldı. 

Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz."

Ocak ayında Mersin'de 40'ı yazıhane, 81 iş yerini tek bir firmaya 3 yıllığına kiraya vermek için Kongre ve Sergi Sarayı'nda ihale gerçekleştirilmişti. Çevik Kuvvet ekiplerinin TOMA araçları ile birlikte yoğun güvenlik önlemi aldığı ihalede yaşanan gerginlikler polislerin araya girmesi ile güçlükle yatıştırılmıştı.

TUVALET 600 BİN TL’YE İHALE EDİLMİŞTİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Sarayı’nda yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan ihalenin öğleden sonraki bölümünde otogarın tuvaleti için rekor teklifler alınmıştı. 12 kişinin teklif verdiği ihale açık artırma usulü ile yapıldı. Açılış fiyatı 125 bin TL olan tuvalet için yapılan açık artıma sonunda KDV ve stopaj hariç 600 bin TL ile en yüksek teklifi veren Mehmet Ali Akyüz, yeni otogarın tuvalet işletmecisi olmuştu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde