TOBB ve Çalışma Bakanlığı mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlattı

TOBB ve Çalışma Bakanlığı mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlattı

Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatan protokole TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu imza attı.

TOBB ve Çalışma Bakanlığı mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlattı
16px
24px
19.08.2016 12:53
ABONE OLgoogle
Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatan protokole TOBB Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu imza attı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, verimlilik sorununun biran önce çözülmesi gerektiğine işaret ederken, Bakan Soylu, istihdam piyasasındaki daralmanın panzehrini, iş gücü niteliğini arttırmak olarak açıkladı.
 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol ile mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatıldı. Protokol töreni basına açık olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirildi.
 
İş dünyasını temsil eden TOBB ile çalışma hayatını tanzim eden ÇSGB, UMEM Beceri’10 Projesiyle başlayan işbirliğinin kapsamını genişleterek artık tüm işgücü piyasası hizmetlerinde işbirliği yapacak. TOBB, iş dünyasının tüm eleman ihtiyacını, çalışanların mesleki eğitimini, mesleki yeterlilik belgesi taleplerini ve stajyer ihtiyacını toplayacak. ÇSGB ve İŞKUR da iş dünyasının tüm bu taleplerini işgücü piyasasından temin edecek ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak.
 
Hisarcıklıoğlu: “Yetersiz eğitim işgücünü vasıfsızlaştırıyor”
 
Konuya ilişkin düzenlenen protokol töreninde bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sorunların istişare ve ortak akılla çözülmesinin önemine işaret etti. Hisarcıklıoğlu, “Mayıs itibariyle son 12 ayda ülkemiz 795 bin kişiye yeni istihdam sağlamış durumda. Şimdi mesleki eğitim ve istihdam seferberliği başlatıyoruz. Bu zamana kadar sadece bir projede olan işbirliğimizi, işgücü piyasasının tamamını kapsama alacak şekilde genişletiyoruz. Özellikle en çok ilerleme sağlamamız gereken alanların başında gelen, verimlilik sorununa çözümdür. Bakın Türkiye, çalışma veriminde OECD ülkeleri içinde sondan 7. sırada. Biz de bir çalışan bir saatte 30 dolarlık milli gelir üretiyor. OECD ortalaması 45 dolar. Almanya’da 60 dolar. Peki, orada bir eleman fazladan 4 kolla mı çalışıyor? Farkın temel nedeni, iyi eğitilmiş ve vasıflı işgücüdür” dedi.
 
Yapısal sorunlara dikkat çeken Hisarcıklıoğlu şunları söyledi. “Kötü ve yetersiz eğitim sistemi, işgücümüzü vasıfsızlaştırıyor. Vasıfsız işgücü, verimsiz işletmeler yığınına yol açıyor. Verimsiz işletmeler rekabet gücümüzü azaltıyor ve ekonomimiz yeterince büyüyemiyor. İşte bu nedenle, Türkiye’nin önce bu silsilenin başındaki eğitim sistemini reforme etmesi gerekiyor. Eğer verimlilik düzeyinde Almanya’yı yakalarsak, milli gelirimiz bir anda 800 milyar dolardan, 1,6 trilyon dolara ulaşır. Mevcut Türkiye’ye bir Türkiye daha eklemiş oluruz. İşte bu seferberliğin esas amacı, ülke çapında verimlilik sıçramasını başlatmaktır” diye konuştu.
 
Bakan Soylu: “Panzehir, iş gücü niteliğini artırmak”
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise konuşmasında istihdam seferberliğine ilişkin bilgi verirken, sanayi alanında mesleki eğitim kurslarında günlük 20 lira olarak verilen desteğin yüzde 50 artırılarak 30 liraya yükseltildiğini bildirdi.
 
Soylu, imzalanan protokolle iş gücü piyasasını geliştirme, daha çok insanın evine ekmek götürmesi adına çok önemli bir işbirliği yapıldığını belirtti.
 
İstihdam piyasasının kırılganlığı çok yüksek olan bir yapıya sahip olduğunu, sektörel daralmalardan, krizlerden fazlaca etkilendiğini belirten Soylu, bu kırılganlığın panzehirinin, iş gücünün niteliğini arttırmak ve bunu yaparken de iş gücü piyasasının ihtiyaçlarını dikkate almak olduğunu kaydetti.
 
Soylu, "Kaynakçı açığı olan piyasaya eğer biz sürekli mühendis yetiştirip verirsek açığı kapatamayız. Verimliliğimizi çok iyi bir noktaya getiremeyiz, iş gücü ile işi buluşturma noktasında maalesef bir başarısızlık ortaya koyarız. İş gücü arz ve talebi arasındaki bu iletişimi sağlamak, doğru talepleri doğru arzlarla buluşturmak iş gücü piyasasının dayanıklılığını, kapsayıcılığını arttırmak açısından büyük önem arz etmektedir." dedi.
 
 İstihdam seferberliği nasıl işleyecek?
 
Konuşmaların ardından protokol imzalandı. İş arayanların istihdamını ve işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücünün temin edilmesini amaçlayan protokole göre, şirketler tüm istihdam ve eğitim taleplerini üye oldukları oda ve borsalara bildirecek.
 
Oda ve borsalar da kendilerine gelen talepleri İŞKUR il müdürlüklerine iletecek. Bu kapsamda İŞKUR ise istihdam ve eğitim taleplerini karşılayacak ve programlar uygulayacak. Programlar sonucunda hem çalışanlar hem de işverenler teşvik ve desteklerden yararlanacak.
 
Mesleki eğitim ve istihdam seferberliği ile mesleki eğitim kurslarına katılan işsizlere günlük zaruri giderlerinin ödenmesinin yanı sıra, iş kazası, meslek hastalığı ile ilgili genel sağlık sigortası primleri de yatırılacak. Ayrıca mesleki eğitim alan birini işe alan işverenin işveren sigorta primi 54 ay süre ile İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak. İşverene çalışan sayısının yüzde 30'u kadar katılımcı talep etme hakkı sağlanacak.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde