TOBB Meclis'e çıkarma yaptı, HDP'li Önder'i protesto edildi

TOBB Meclis'e çıkarma yaptı, HDP'li Önder'i protesto edildi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki STK başkanlarını kabul etti

TOBB Meclis'e çıkarma yaptı, HDP'li Önder'i protesto edildi
16px
24px
20.07.2016 12:40
ABONE OLgoogle
TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabulünde, Meclis İdare Amiri ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Sayın Öcalan" ifadesini kullanması gerginliğe yol açtı.

Kahraman, FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerini dile getirmek üzere Meclis'e gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile beraberindeki heyeti, TBMM Tören Salonu'nda kabul etti.

Toplantıda konuşma yapan HDP'li Önder, "Sayın Öcalan İmralı'da, ilk günlerinde, 'Eğer bu ülkede demokratikleşme hayata geçmezse darbe gündeme gelir' demişti." ifadelerini kullandı.

Önder'in bu sözlerine salondaki TOBB üyelerinden tepki geldi. Bazı üyeler ıslık çalıp, bağırarak Önder'i protesto etti.

Önder ise "Bu tepkiler güzel ama keşke bunu darbelere değnekçilik ederken de düşünseydiniz, söyleseydiniz." ifadesini kullandı.

Tepkilerin kendisini yıldırmayacağını, mücadelesinde bugünlere taş, değnek, mermi yağmurundan geldiğini anlatan Önder, Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın kendisine tepki göstermesini eleştirdi. Önder, "Biz bu kurumu da çok iyi biliyoruz. Türk-İş'in Genel Başkanı 12 Eylül kabinesinin bakanıydı. Bu ülkede sendikalar 12 Eylül kabinesine bakan verdiler." diye konuştu.

Bu sırada Atalay, kürsüye doğru yürüdü, araya milletvekilleri girdi.

Önder'in, konuşmasındaki ısrarlı tutumuna TBMM Başkanı İsmail Kahraman da tepki gösterdi.

Konuşmasına devam eden Önder, "12 Eylül faşist darbesinden 12 yıl ceza almışım. Daha 16 yaşında cezaevine girmişim. Sizden demokrasi dersi alacak en son kişiyim. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, bir partinin adını söylemekten imtina ediyor. Darbeyle böyle mücadele edilmez." diye konuştu.

Salondaki gerginliğin daha fazla artması üzerine, Meclis Başkanı Kahraman kürsüye gelerek Önder'den konuşmasını bitirmesini ve kürsüden inmesini istedi. Sırrı Süreyya Önder, konuşmasını sürdürmekte ısrar edince Kahraman mikrofonu kapattırdı. Önder daha sonra salondan ayrıldı.

Önder'in salondan ayrılması üzerine TOBB üyelerine kısa bir konuşma yapan TBMM Başkanı Kahraman, Önder'i insan olarak tanıdığını vurgulayarak, "Sırrı Bey'in bir içerideki konuşması var, bir de böyle kalabalık gördüğündeki konuşması. Bunu bildiğim için sabır gösterdim." dedi.

Kahraman, "Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, bayrağı indirmeyeceğiz, bir başka devlet kurdurmayacağız... Bunlar istisna, gel geç. Mühim değil." değerlendirmesinde bulundu.

İsmail Kahraman, konuşma sırasında salona giren Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'a "Ergün Bey niye dışarı çıktınız? Siz nasıl çıkarsınız? Buranın sahibisiniz. Süreyya Bey'e kızdı, dışarı çıktı. O dışarı çıktı zaten." ifadelerini kullandı.

"Ergün Bey'in çıkışının yanlış olduğunu kabul edenler el kaldırsın" şeklinde espri yapan Kahraman, "Sırrı Bey'e bakmayın. Provake edici bir konuşma yaptı." dedi.

Önder'in, kendisine tepki gösteren Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan'a "Türk-İş Başkanı" diye hitap ettiğini belirten Kahraman, "Hak-İş ile Türk-İş'i bilmiyor. Gözlerinde de biraz görme bozukluğu var bazı insanların. Hendekleri görmüyorlar." diye konuştu.

İstisnanın kaideyi bozmayacağını ifade eden Kahraman, "Her yer tertemiz değildir. Her şehirde her şey temiz değildir ama her şehirde bir kanalizasyon vardır." dedi.



TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki STK başkanlarını kabul eden TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TBMM Şeref Kapısı önünde fotoğraf çektirdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde