TOBB, İslam ülkelerinin odalarını eğitecek

TOBB, İslam ülkelerinin odalarını eğitecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İslam ülkelerinin ticaret ve sanayi odalarına eğitim verecek.

TOBB, İslam ülkelerinin odalarını eğitecek
16px
24px
16.06.2011 15:50
ABONE OLgoogle

TOBB, İslam Kalkınma Bankası (IDB) ile 2009 yılında imzaladığı işbirliği protokolü kapsamında yeni bir eğitim programı başlatıyor. 

     İBD ve İslam Ticaret ve Sanayi Odası (ICCI) ile işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programına, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) tarafından da destek sağlanıyor. 

     ''TOBB-IDB/ITFC-ICCI Chamber Academy'' adıyla düzenlenecek ve her yıl tekrarlanacak eğitim programı, İslam ülkelerinin ticaret ve sanayi odaları sisteminde hizmet kapasitesinin geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Programa, ticaret ve sanayi odalarından orta ve üst düzey yöneticiler katılacak. 

     Ankara'da 20-24 Haziran 2011 tarihlerinde TOBB İkiz Kuleler Binasında gerçekleştirilecek eğitimin ilk oturumu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ICCI Başkanı Sheikh Saleh Kamel, Islam Kalkınma Bankası ve TIKA temsilcisinin katılımıyla yapılacak. 

     Programa, Afganistan, Azerbaycan, Bangladeş, Mısır, İran, Ürdün, Kazakistan, Kırgız Cumhuriyeti, Pakistan, Suudi Arabistan, Tacikistan, Nijerya, Filistin, Suriye, Moritanya, Uganda, Arnavutluk, Özbekistan, KKTC, Gana'dan temsilcilerin katılacak. Eğitim programında, ''Ticaret ve sanayi odaları sistemleri'', ''Odalar için SWOT analizi'', ''Dünya ekonomisi ve Türkiye'', ''Ticaret ve sanayi odaları ve KOBİ'lere destek'', ''Ticaret ve sanayi odalarının finansman yönetimi'', ''Türkiye'de girişimcilik'', ''Üyelerle ilişkiler'', ''Oda kalite sistemleri'' gibi konular ele alınacak. 

     Eğitim, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra ICCI Başkanı Sheikh Saleh Kamel, Eurochambres Uluslararası İlişkiler Direktörü Dirk Vantyghem, Polonya Odalar Birliği Genel Sekreteri Marek Kloczko, Prof. Dr. Güven Sak, Süreyya Serdengeçti gibi isimler tarafından verilecek. 
     
     EĞİTİMİN TÜRKİYE İÇİN ÖNEMİ
     
     TOBB'un açıklamasında, eğitim programının Türk oda sistemi ve Türkiye için önemine işaret edildi.
     Türk iş dünyasının, dış ticaret yanında yurt dışı yatırımlar, karayolu ulaşımı, turizm, müteahhitlik hizmetleri gibi alanlarda daha geniş coğrafyaya yayıldığı, yeni pazarlara giren veya girme hazırlığındaki firmaların kaliteli hizmet alabileceği, kendisine yol gösterebilecek muhataplara ihtiyaç duyduğu belirtilirken, bu açıdan en uygun muhatabın ticaret ve sanayi odaları olduğunun altı çizildi. 

     Eğitim programıyla işletmelerin dışa açılma çabalarına, hizmet kapasitesi gelişmiş ve Türk iş dünyası ile tanışmış muhataplar yetiştirilmiş olacağı, aynı zamanda Türkiye'nin ve Türk oda sisteminin gelişmişlik düzeyi hakkında, eğitim programına katılan oda yöneticilerinin fikir edinmesinin sağlanacağı vurgulandı.  

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde