TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ilk kez böyle görüntü verdi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ilk kez böyle görüntü verdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şimdiye kadar hiç özel işleriyle ilgili açıklama yapmamıştı. Bir ilk yaşandı...

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ilk kez böyle görüntü verdi!
16px
24px
27.07.2015 14:07
ABONE OLgoogle
14 yıldır Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığını yürüten Rifat Hisarcıklıoğlu, ilk kez ortağı olduğu şirket için basının karşısına geçti. Şimdiye kadar özel işleriyle ilgili basına hiç demeç ve görüntü vermeyen Hisarcıklıoğlu, bu kararını Türk-Japon ortaklığı için deldi.

Nuh’un Ankara Makarnası ile Japon Nisshin ve Marubeni firmalarının ortaklığında geçen yıl temelleri atılan proje hayata geçti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da ortağı olduğu Nisshin Seifun Turkey’in fabrikası törenle açıldı. Hedef, makarna sektöründe dünyanın en büyükleri arasına girmek.

Nisshin Seifun Türkiye Başkanı Nobuchika Hanawa ve Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi’nin de katıldığı Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki törende konuşan Hisarcıklıoğlu, Nuh’un Ankara olarak Japon ortaklarıyla beraber buradaki yatırımlarını daha da büyüteceklerini söyledi.

Türk buğdayı kullanılacak

Hisarcıklıoğlu “İlk etapta yılda 18 bin ton makarna üretimi yapacağız. Hemen ardından devreye alacağımız ikinci etap ile yılda 35 bin tona çıkacağız. Sincan 1. OSB’de 23.000 m2’lik bir alanda, üç yıl içinde 35.5 milyon dolar yatırımı tamamlayacağız. Klasik makarnanın arkasından dondurulmuş makarna, ravioli, mix un üretimi gelecek. Bu yatırımda bir sloganımız var: Yüzde 100 Türk Malı, yüzde 100 ihracat. Türk buğdayını kullanacağız. Dünyanın tüm pazarlarına açılan penceremiz ortağımız Marubeni olacak” dedi. Hisarcıklıoğlu, projenin diğer alanlarda da Türk-Japon ortaklıklarını cesaretlendireceğini belirtti.

Şimdiye kadar özel işleriyle ilgili basının karşısına geçmeyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilk kez Japon ortaklarıyla basına böyle poz verdi..

BÜYÜKELÇİ YOKOI: BU GİRİŞİM ROL MODEL OLACAK

Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Yutaka Yokoi, iki ülke arasındaki yakın ekonomik ilişkilere dikkat çekerek, “Bu yıl Japonya’dan Türkiye’ye yapılan doğrudan yatırım miktarı mayıs ayı itibariyle 204 milyon dolara ulaştı. Bu tutar, diğer ülkelerin Türkiye’ye yaptığı doğrudan yatırım tutarları arasında 6. sırada ve Japonya’nın geçen yıl boyunca yaptığı 214 milyon dolarlık doğrudan yatırım miktarının aşılacağının da bir göstergesi. Bu girişim, Japonya gıda endüstrisinin Türkiye’ye açılmasında bir rol model oluşturacak” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde