TOBB 18'lere çıkan ticari kredi faizlerini 9.90'a çekecek

TOBB 18'lere çıkan ticari kredi faizlerini 9.90'a çekecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yüzde 18’lere ulaşan ticari kredi faizlerinin yüzde 9.90 seviyelerine çekilmesine destek için finansman sağlayacak.

TOBB 18'lere çıkan ticari kredi faizlerini 9.90'a çekecek
16px
24px
06.11.2016 19:18
ABONE OLgoogle

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yüzde 18’lere ulaşan ticari kredi faizlerinin yüzde 9.90 seviyelerine çekilmesine destek için finansman sağlayacak. Denizbank ile işbirliği yapan TOBB’un desteğiyle faiz inecek.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ticari kredi faizlerinin düşürülmesi için elini taşın altına soktu. TOBB’un da sağlayacağı finansman desteğiyle bankaların KOBİ’lere yüzde 10’un altında faizle kredi vermesinin yolu açılacak. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, halen kredi faizlerinin yüzde 18’lerde olduğunu belirterek, bankaların faizleri yüzde 9.90’lara çekecek bir çalışma başlattıklarını söyledi.

BANKALARI KISKANMIYORUZ

Hisarcıklıoğlu, bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette, Başbakan Binali Yıldırım’ın banka yöneticileriyle yaptığı toplantıyı çok olumlu bulduklarını, son dönemde bankaların kredi faizlerini indirmeye yönelik attıkları adımları da olumlu bulduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da uzun süredir bu konuda talebi olduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, buna ilk tepkiyi İş Bankası’nın verdiğini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, şimdi 365 oda, borsa beraber Denizbank’la bir işbirliğine gittiklerini açıklayarak, küçük ve orta boy işletmeler için kullandırılan yüzde 18’lerdeki faizleri yüzde 9.90’a indireceklerini kaydetti.

Yakın zamanda Başbakan, ekonomiden sorumlu bakanlarla, banka genel müdürleriyle bu adımı atacaklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, başka bankalar katılmak isterse onlarla da bu adımı atacaklarını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak KOBİ’lere yıllık yüzde 10’nun altında faiz oranıyla kredi kullandırmak için Denizbank ile anlaşmaya vardık. Bazı bankalarla da görüşmelerimiz sürüyor” dedi. Bankacılık sektörünün karlılığının çok iyi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, “2015/2016’ya göre mukayese ettiğimizde kar etsin mi etsin, biz onları kıskanmıyoruz. Şu anda bankacılık sektörünün bu karlarının ilk 6 ayına bakınca artış var. Karlarından fedakarlık ederek faizleri düşürme operasyonuna girdikleri için memnunuz. Esas devrimi yakında açıklanacak 9.90’lık faizle yapacağız. Diğerleri de 9.90’a indirecektir” bilgisini verdi.

TEMİZLİK YAPIYORUZ

TOBB’daki FETÖ ile ilgili çalışmaların sorulması üzerine Hisarcıklıoğlu, “Bu süreç kapsamında 29 başkanımız değişmişti. 424 tane meclis üyemiz ayrılmıştır. Bugün en objektif şekilde kendi içinde ve kamuoyunu da rahatsız etmeyecek şekilde kendi içimizde kendi temizliğimizi yapıyoruz. Gümrük bakanlığı ve devlet kurumları ile yakın diyalogla bu süreci götürüyoruz” dedi.

Öte yandan Hisarcıklıoğlu Ankara Ticaret Odası’nda son iki dönemdir oy kullanmadığını TOBB başkanı olarak tarafsız olması gerektiğini dile getirdi. Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde