TMSF'den BMC'ye maaş müjdesi!

TMSF'den BMC'ye maaş müjdesi!

Bakanlık, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu Çukurova Grubu bünyesindeki BMC firmasının çalışanlarına maaş müjdesi verdi.

TMSF'den BMC'ye maaş müjdesi!
16px
24px
27.12.2013 07:57
ABONE OLgoogle

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) el koyduğu Çukurova Grubu bünyesindeki BMC firmasının çalışanlarına maaş müjdesi verdi. Bakanlık, TBMM’ye, 11 aydır maaşlarını alamayan işçilere tüm alacaklarının TMSF tarafından ödeneceğini iletti.

TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvuran BMC işçileri, mağduriyet içinde bulunduklarını kaydetti. İşçiler, hiçbir makamın kendilerine yardımcı olmadıklarını belirtirken, sorunu TBMM’nin çözmesini istedi.

GÜMRÜK BAKANLIĞI DEVREDE

Milliyet'in haberine göre, Dilekçe Komisyonu, işçilerin başvurularını işleme koyarak durumu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na iletti. İşveren tarafından ödenmeyen ücretlerin yasal takip veya yargıya başvurulmak suretiyle temin edilebileceği, dolayısıyla konunun yargıya intikalinin uygun olacağını belirten bakanlık, bu konuda herhangi bir görevinin de bulunmadığını vurguladı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, diğer taraftan konu hakkında görüşlerine başvurmak amacıyla konunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na intikal ettirildiği bilgisini de verdi. 

ÖDEME PLANI GELİYOR

Bakanlık, fabrikanın çok uzun süredir işçilerine sağlıklı şekilde ücret ödeyememesinin kamuoyunun malumu olduğunu dile getirerek, TMSF’nin sosyal sorumluluk bilinciyle Çukurova Grubu’na ait varlıkların satışından elde ettiği kaynakların bir kısmını çalışanların ücretinin ödenmesine tahsis edeceği, bu çerçevede BMC yönetiminin, personelin ücret alacaklarını hazırlayacağı ödeme planı çerçevesinde, bir kısmını da peşin ödeyerek kapatma kararı aldığının anlaşıldığını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde