TMSF'deki şirketlere dev holdingler talip

TMSF'deki şirketlere dev holdingler talip

TMSF, devredilen şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü olan şirketleri ise tasfiye etmeyi planlıyor. Bu şirketlere dev holdinglerin talip olduğu söyleniyor

TMSF'deki şirketlere dev holdingler talip
16px
24px
14.11.2016 13:13
ABONE OLgoogle

TMSF, devredilen şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü olan şirketleri ise tasfiye etmeyi planlıyor. Bu şirketlere dev holdinglerin talip olduğu söyleniyor

Türkiye 15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde milletin sağlam duruşuyla kalkışma engellendi ve Türkiye uçurumun eşiğinden kurtarıldı. Bu tarihten itibaren FETÖ'ye dönük operasyonlar peş peşe yapılmaya başlandı. 

Bu operasyonlar çerçevesinde FETÖ'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla bazı işadamlarının da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik soruşturmalar başladı. 

Bu soruşturmalar devam ederken, sahipleri ya da yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan bazı şirketler İlgili mahkemelerin kararı doğrultusunda TMSF'ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) devredildi. 

Fon'a ilk devredilen şirket Kayseri merkezli Boydak Holding oldu. Koza ipek Holding, Gaziantep merkezli Naksan Holding ve Dumankaya ailesine bağlı şirketler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda şirket TMSF'ye devredildi. 

26 Eylül 2016 İtibarıyla TMSF'ye devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı. Fon, bünyesindeki şirket sayısıyla Koç ve Sabancı gibi Türkiye'nin dev holdinglerini geride bıraktı. TMSF, devredilen şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü olan şirketleri İse tasfiye etmeyi planlıyor. Bu yöndeki çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 

Mustafa Boydak'tan 'Zorlu Holding'le pazarlık' açıklaması

ZORLU, BOYDAK'A MI TALİP?

Konuşulanlara göre birçok şirkete şimdiden talipliler varmış. Boydak Holding'in en önemli markası İstikbal Mobilya İçin Vestel, Taç Linens gibi markaların sahibi Zorlu Holding teklif vermeye hazırlanıyormuş. 

Zorlu, İstikbal'i alır ise Taç ve Linens mağazalarıyla sinerji oluşturacakmış. Kulislerdeki bilgi bununla sınırlı değil. Gaziantep merkezli Naksan Holdingin amiral gemisi Naksan Plastik, ambalaj sektörünün büyük oyuncularından biri. 

Boydak'lar 15 Temmuz öncesi ünlü işadamı ile masaya oturmuş

Sera naylonu, çöp poşet naylonu, ambalaj filmleri gibi birçok alanda lider konumda bulunuyor. Bu şirket içinse yine aynı sektörde şirketleri bulunan büyük gruplar İlgileniyormuş. 

Yıldız Holding (Ülker), Sanko Holding ciddi olarak hazırlık yapıyormuş. İstikbal İçin adı geçen Zorlu Holdingin Naksan İçin de hazırlık yaptığını söyleyelim. Koza İpek Holding İçin ise Metro Holdingin sahibi Galip Öztürk'ün İlgilendiği kamuoyuna yansımıştı. Henüz ihale tarihleri, koşulları netleşmedi. TMSF, hazırlıklarını bitirdikten sonra ilan edecek.

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde