TMSF, FETÖ'den el koyduğu 600 şirketin satışını durdurdu

TMSF, FETÖ'den el koyduğu 600 şirketin satışını durdurdu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, FETÖ ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle el konulan yaklaşık 600 şirketin satışını durdurdu

TMSF, FETÖ'den el koyduğu 600 şirketin satışını durdurdu
16px
24px
23.03.2017 10:23
ABONE OLgoogle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullah Gülen hareketiyle bağlantılı olduğu iddiası ile el konulan şirketlerden yaklaşık 600’ünün satış sürecini durdurdu.

Konuya yakın kaynakların Bloomberg News’a verdiği bilgiye göre TMSF, bu şirketlerin sahipliği gibi bazı hukuki konuların netleşmesinden önce herhangi bir satış planlamıyor.

Dolandırıcıların yeni hedefi TMSF: İki işadamı 3 milyon dolar kaptırdı

TMSF, tasfiye süreçlerinde danışmanlık hizmeti almak üzere aralık ayında anlaştığı TSKB, Vera Varlık Yönetimi ve Garanti Yatırım Menkul Değerler ile herhangi bir strateji toplantısı gerçekleştirmedi.

Zarar eden FETÖ’cü 40 şirket tasfiye ediliyor

TMSF ve Vera Varlık yetkililerine ulaşılamazken, Garanti Yatırım ve TSKB yorum yapmak istemedi.

TMSF, söz konusu 596 şirketin toplam 10 milyar dolar civarında varlık değerine sahip olduğunu açıklamıştı

İSO 500'deki dev şirket TMSF'ye geçti

TMSF ELİNDE 858 ŞİRKET VAR

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli 16 Mart’ta yaptığı açıklamada TMSF bünyesinde 858 şirket bulunduğunu, bu şirketlerin toplam aktif değerinin 48 milyar lira olduğunu söylemişti.

TMSF 'satış durdurma' iddialarını yalanladı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "kayyum olarak Fon'un görevlendirildiği şirketlerin satış sürecinin TMSF tarafından durdurulduğu" iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında sahipleri ya da yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan bazı şirketlerde, KHK'ya göre ilgili mahkemelerin kararı doğrultusunda Eylül 2016'dan itibaren TMSF kayyum olarak görevlendirildi.

Alınan bilgiye göre, soruşturma kapsamında bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo, Yavaşçalar ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketlerin de bulunduğu Türkiye'nin dört bir yanında 800'ü aşkın şirkette, TMSF kayyum olarak görev yapıyor.

"TMSF'nin el konulan bazı şirketlerin satış sürecini durdurduğuna" ilişkin basında yer alan iddialar üzerine TMSF'den bir yetkili, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "KHK'ya göre zaten satış yetkisi Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'de. TMSF'nin yetkisi olmayan bir konuda işlem yapması mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde