TIR, kamyonete çarptı: 40 Lira için 15 işçi öldü

TIR, kamyonete çarptı: 40 Lira için 15 işçi öldü

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet ile tırın çarpışması sonucu 15 kişi öldü.

TIR, kamyonete çarptı: 40 Lira için 15 işçi öldü
16px
24px
06.07.2015 08:27
ABONE OLgoogle
Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonet ile tırın çarpışması sonucu 15 kişi öldü.

Alınan bilgiye göre, tarım işçilerini taşıyan ve plakası henüz belirlenemeyen açık kasa kamyonet, Hacıveliler Mahallesi mevkisinde, 09 DZ 344 plakalı tırla çarpıştı.
      
Kazada, 15 kişi hayatını kaybederken, 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

AĞLAYARAK ANLATTI

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz, NTV yayınına bağlanarak kazayı anlattı: Öz bağlantı sırasında gözyaşlarını tutamadı: 

"Kaza saat 5.30 sıralarında oldu. Çökelek mahallesinden, sahurda kalkarak bağ yaprağı toplamak için yola çıkıyorlar. Açık kasa kamyonetteler ve karşı taraftan gelen süt kamyonu biçiyor. Galiba kamyonun şoförü uyumuş. 15 kişi o anda ölüyor, 2 yaralı var ve  hepsi genç...

"ÖLÜM YOLU"

Kaymakam ve belediye başkanı oradaydı, yol tek taraflı olarak trafiğe açıldı. Bu yol dar ve problemlidir. Yıllardır sıkıntı yaşıyoruz ve inşaat halen devam ediyor. Yılan hikayesine döndü bu iş. Devlet büyüklerinden bir an önce bu inşaatın bitirilmesini istiyoruz. 1 yıl içinde 10 - 15 kaza oldu ve 20'nin üzerinde kayıp var. Bu yol ölüm yolu olmuştur..."

40-50 LİRA İÇİN ÖLDÜLER

Bu yolda trafik yoğunluğu oldukça çok fazla, 24 saatin içinde 10 binin üzeirnde araç geçiyor. Yıllardır söylüyoruz yolun bitirilmesininama geç kalınıyor. Çok üzgünüm. O insanların bağırışlarını, çığlıklarını duydum. Allah yardımcısı olsun geride kalanların, mekanları cennet olsun... Sabahın bir vakti çıkıp da yaprak toplamaya giden, günde 40-50 liraya geçinen insanlar bunlar. Yeni geldim olay yerinden ve bağırışları, çığlıkları duydum, üzüldüm.

Yaralıların hepsi hastaneye götürüldü, sağlık durumları iyi. Kamyon şoförü yaralı. Kamyonetteki, 16 kişiden sadece 1 kişi kurtuldu..."
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde