TİM'de yarış erken başladı: Kulislere göre en sürpriz aday...

TİM'de yarış erken başladı: Kulislere göre en sürpriz aday...

2018’de seçime hazırlanan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde Başkan Mehmet Büyükekşi’nin tekraraday olmayacağı belirtiliyor. Kulislere göre, en sürpriz aday eski başkanlardan Oğuz Satıcı olacak.

TİM'de yarış erken başladı: Kulislere göre en sürpriz aday...
16px
24px
22.05.2017 04:48
ABONE OLgoogle

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde başkanlık kulisleri çok erken başladı.

Kulislere göre, 2018 yılının yazında yapılması beklenen başkanlık seçiminde mevcut başkan Mehmet Büyükekşi’nin aday olmayacağı öne sürülürken en sürpriz aday eski başkanlardan Oğuz Satıcı olacak.

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin Satıcı ile birlikte hareket edeceği iddialar arasında.

İstanbul’daki ihracatçı birlikleri başkanlarından bazılarının ise başkan adaylığı için hazırlandığı ancak şu anda sadece kapalı kapılar ardında destek istedikleri kulislerde öne çıkan diğer iddialardan biri...

Mehmet Büyükekşi’nin uzun süredir tekrar başkan adayı olmayacağını söylediği belirtiliyor. Oğuz Satıcı’nın bu konuda resmi bir açıklaması olmazken kulislerde, “Oğuz Satıcı’nın kendi şirketi yok, başka tekstilcilerin şirketinden mi başkanlığa aday olacak” yorumları geliyor.

Ancak Satıcı’ya yakın isimler ise “Oğuz Satıcı’nın ev tekstili işi var. Madencilik şirketi faaliyette. Mısır’da iki organize sanayi bölgesi işletiyor. Global Holding’in yönetiminde... Dolayısıyla işiyle ilgili iddialar gerçeği yansıtmıyor” şeklinde değerlendirme yapıyor.
 
Oğuz Satıcı kimdir?
 
Oğuz Satıcı, iş dünyasında yakından tanınan bir isim... 2001-2008 yılları arasında Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Başkanlığı’nı yürüten Satıcı’nın döneminde Türkiye’nin ihracatı üst üste rekorlar kırdı ve 26 milyar dolardan 130 milyar dolara çıktı. Girişimci yönüyle de bilinen Satıcı, Teksfil İplik ve Polaris Tekstil Sanayi şirketleriyle uzun yıllar tekstil sektöründe faaliyet gösterdi.
 
2008 yılında başkanlığı bitti
 
Oğuz Satıcı, 2008’de başkan adayı olmayacağını açıkladı ve kendi görev dönemini şöyle değerlendirdi: “Göreve geldiğinde Türkiye’de 23 bin ihracatçı bulunurken, bugün bu rakam 46 bini aştı. 7 yıl önce 26 milyar dolarlık bir ihracat vardı. Bugün 130 milyar doları geçen ihracat var. Daha önemlisi 500 milyar dolarlık bir hedef var. Bu uzak ve imkansız bir hedef değil. 2023 için hedeflenmiş 500 milyar dolarlık ihracat 2.5 trilyon dolarlık Türkiye demek. Bu rakam Türkiye’nin dünyanın ana yönetiminde olması demek.” 

Necla Dalan/Vatan

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde