TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu serbest bırakıldı

TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu serbest bırakıldı

Dün sabah gözaltına alınan ünlü iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu serbest bırakıldı-

TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu serbest bırakıldı
16px
24px
20.08.2016 12:09
ABONE OLgoogle
FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik İstanbul'da düzenlenen operasyon kapsamında dün sabah gözaltına alınan iş adamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Hakkında takipsizlik kararı verilen Çıkrıkçıoğlu aynı zamanda TİM Başkanvekili olarak görev yapıyor. Diğer taraftan, Mustafa Şevki Kavurmacı ve Nurettin Eroğlu sorgularının ardından serbest bırakıldı.

TUSKON'un ikinci dalga operasyonunda dün gözaltına alınan isimlerden biri de TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu olmuştu.

Çıkrıkçıoğlu, dün sabah 07.30 sıralarında evine polis memurlarının geldiğini belirterek "Beni daha önce TUSKON'un Disiplin Kurulu'na yazmışlar. Ancak ben daha sonra oradan ayrıldım. Ayrıldığıma dair yazı da ulaştı bana. Ancak ismim silinmemiş. İsmim kayıtlarda göründüğü için, Emniyet de usul gereği sordu. Gayet nazik bir yaklaşımları oldu. Dün saat 17:00 gibi ifadem alınmaya başladı. Emniyet'teki işlemlerim dün akşam 23:00 gibi bitti. Daha sonra Emniyet'ten ayrıldım. Hakkımda takipsizlik kararı verildi. Tutuksuz yargılanma gibi bir durumum da olmayacak" dedi.

Hürriyet İnternet Sitesi'nden Dinçer Gökçe'nin haberine göre Çıkrıkçıoğlu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı çıkan ve bunu yurtdışında yabancı iş insanlarına anlatan ilk kişilerden biri olduğunu kaydetti.

TİM BAŞKANVEKİLİ OLARAK DA GÖREV YAPIYOR

Mustafa Çıkrıkçıoğlu, aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili. Çelik İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak da görev yapan Çıkrıkçıoğlu'nun sahibi olduğu şirket, sektörün önde gelen firmalarından biri. Metalsac AŞ. 40 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteriyor.

Kayserili iş adamı Çıkrıkçıoğlu'nun adını taşıyan bir meslek yüksekokulu Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteriyor.

MUSTAFA ŞEVKİ KAVURMACI VE NURETTİN EROĞLU SERBEST 

FETÖ'ye finansal destek vermek suçundan haklarında gözaltı kararı verilen TUSKON üyesi 208 işadamı arasında yer aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan işadamı Mustafa Çıkrıkçıoğlu ile Eroğlu İnşaat Yapının Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydınlı Grup Onursal Başkanı Mustafa Şevki Kavurmacı emniyetten serbest bırakıldı.

Eroğlu Holding'in sahibi, Nurettin Eroğlu'da sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde