TİM Başkanı Büyükekşi'den Hollanda'ya sert tepki...

TİM Başkanı Büyükekşi'den Hollanda'ya sert tepki...

TİM, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesini kınadı

TİM Başkanı Büyükekşi'den Hollanda'ya sert tepki...
16px
24px
11.03.2017 21:30
ABONE OLgoogle

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, köklü siyasi, sosyal ve ticari bağların olduğu Avrupa'dan olumsuz bir haber daha alındığını belirterek, "Daha öncesinde bakanlarımızın konuşma yapmasına izin vermeyen Hollanda, şimdi ise bu yanlış tutumunu bir adım daha ileriye taşıyarak Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının inmesine izin vermedi." dedi.

"Bunu yapan ülke 400 yıldır ilişki içinde olduğumuz bir ülke, NATO müttefikimiz olan bir ülke, tam üyelik beklediğimiz AB'nin bir üyesi ve ekonomik olarak güçlü ortaklığımız olan bir ülke." diyen Büyükekşi, bu tarz davranış sergilemesini beklemedikleri ülkelerin başında geldiğini dile getirdi.

Büyükekşi, "Bu tutumun iki ülke menfaati açısından bir fayda doğurmayacağını düşünüyoruz. Ümit ediyoruz ki kısa sürede Hollanda, Hükümetimize karşı takındığı yanlış tutumdan geri döner ve demokratik değerlere sahip dost bir ülke olmanın gereğini yerine getirir." ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde