THY ve Halkbank da Varlık Fonu'na devredildi

THY ve Halkbank da Varlık Fonu'na devredildi

Türkiye Varlık Fonu'na bugün de yeni devirler oldu. THY'nin yüzde 49.12'si ile Halkbank'ın yüzde 51.11'i Varlık Fonu'na devredildi.

THY ve Halkbank da Varlık Fonu'na devredildi
16px
24px
06.02.2017 06:29
ABONE OLgoogle

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi, ödenmiş sermayesi 1.38 milyar lira olan THY’de yüzde 49.12; ödenmiş sermayesi 1.25 milyar lira olan Halkbank’ta ise yüzde 51.11 hissedar konumunda bulunuyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın KAP’ta yer alan açıklamasında, Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca özelleştirme kapsam ve programında bulunan THY’nin yüzde 49.12, Halkbank’ın yüzde 51.11 hissesinin özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak Türkiye Varlık Fonu’na devrine karar verildiği belirtildi.

Başbakanlık’tan hafta sonunda yapılan açıklamada, Hazine bünyesinde bulunan bazı kamu sermayeli şirketler ile özelleştirme programında bulunan bazı şirketlere ait hisselerin Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredilmesine karar verildiği duyurulmuştu.

Resmi Gazete’nin dünkü mükerrer sayısında da Ziraat Bankası, BOTAŞ, Türkiye Petrolleri AO, PTT, Borsa İstanbul ve Türksat'ın sermayelerinde bulunan Hazine'ye ait hisselerin tamamı, Türk Telekom’un yüzde 6.68 oranındaki Hazine’ye ait hissesi ile Eti Maden ve Çaykur'un TVF’ye aktarılmasına karar verildiği belirtilmişti.

DEVREDİLEN ŞİRKETLERİN HİSSELERİ YÜKSELİŞTE

Varlık Fonu’na pay devri haberi sonrası söz konusu şirketlerin hisseleri ilk işlemlerde endekse paralel yüzde 1 civarı alıcılı açılırken; saat 10:10 itibarıyla Halkbank yüzde 1.7 primle 11.95 liradan, THY yüzde 1.23 yükselişle 5.75 liradan, Türk Telekom yüzde 0.91 primle 5.55 liradan işlem görüyor. BIST-100 endeksi ise yüzde 1.12 yükselişte.

GİDER DENETİMİ NEYE GÖRE YAPILACAK?

Ekonomist Mahfi Eğilmez fonun denetimindeki sıkıntılara vurgu yaparak kişisel internet sitesinde şu sözcükleri kaleme almıştı: Gelirleri sıralanmış olduğu halde giderlerinin hangi alanlara yöneleceği konusunda yasada hiçbir açıklama bulunmamaktadır. Hangi giderlere yöneleceğini kanun metninden değil genel gerekçedeki açıklamalardan anlıyoruz. Bu durumda bu yasaya göre yapılacak gider denetiminin neye dayanarak yapılacağını çıkarmak mümkün görünmemektedir.

Ziraat Bankası, PTT, BİST, BOTAŞ, Çaykur, Eti Maden ve Türksat Varlık Fonu'na devredildi

Varlık Fonu, devleti yutuyor

Dev kuruluşların 'Varlık Fonu'na devredilmesi ne anlama geliyor?

İşte milyarlık Türkiye Varlık Fonu'nu yönetecek isimler

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde