THY ‘uçuşlarda elektronik cihaz' yasağını resmen başlattı

THY ‘uçuşlarda elektronik cihaz' yasağını resmen başlattı

Elektronik cihazların uçak kabininde taşımamasına yönelik yasak bu sabahtan itibaren Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında uygulanmaya başlandı.

THY ‘uçuşlarda elektronik cihaz' yasağını resmen başlattı
16px
24px
25.03.2017 09:38
ABONE OLgoogle

Amerika ve İngiltere'ye İstanbul'dan yapılan direkt uçuşlarda yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını uçak kabininde taşımamasına yönelik yasak bu sabahtan itibaren Türk Hava Yolları (THY) uçaklarında uygulanmaya başlandı.

Atatürk Havalimanı’nda bu sabah Amerika ve İngiltere’ye giden yolcuların bilet işlemlerini yapmak için geldikleri kontuarlarda görevli personeller tarafından yasaklı elektronik cihazlar konusunda uyarıldıkları görüldü.

Bazı yolcular ve transit salonda bulunan yolcular uçağa biniş sırasında bilgisayar, tablet, makinesi, kamera ve müzik çalar gibi cep telefonundan büyük elektronik cihazlarını, özel bir kutu içerisinde kargo kısmında taşınması için görevlilere teslim etti. Yer hizmeti görevlileri yolculardan aldığı cihazları etiketlendirdi. Ardından önceden hazırladıkları valizlere yerleştirdi. Bunun karşılığında yolculara bagaj etiketi verildi.

“İNŞALLAH ÇOK UZUN SÜRMEZ”

Birleşmiş Milletler’in çocuklar için düzenlediği bir konferansa katılmak için ABD’ye giden Ayşe Çelebi, ‘“Bizim tabletlerimizi bagaja koymak zorunda kaldık. Aslında kötü oldu bizim için. Çünkü uçakta giderken çalışmamız gerekecekti. Bu bizi olumsuz etkiledi. Uzun bir yolculuk olacak bu sürede kitap okuyup film izleriz” şeklinde konuştu.

Yolculardan Aytül Korkmaz ise bu yasağın THY ve İstanbul çıkışlı seferlerin önüne keseceğini düşündüğünü belirtti. Korkmaz, Amerika’ya, Ortadoğu kaynaklı pek çok yolcunun İstanbul üzerinden uçtuğunu dile getirerek, “Herhalde onlar başka yerleri tercih ederler diye düşünüyorum. İnşallah çok uzun sürmez. Bizim başka şansımız yok. İstanbul’da yaşıyoruz. Mecburen İstanbul üzerinden uçacağız. O yüzden bizi etkilemeyecek” şeklinde konuştu. Diğer bir yolcu Aşkın Aldanmaz ise dünyanın en güçlü ülkelerinden ABD ve İngiltere’nin terörizme el altından verdiği desteğin herkesin bildiğini belirterek, zaman zaman bazı uygulamalarla başka ülkeleri ötekileştirme yoluna gidildiğini söyledi. Aldanmaz, belli bölgelerin insanlarını ‘zanlı’ konumunda adletmek için çalışıldığına dikkati çekti.

“YOLCULAR CİHAZLARINI UÇAĞA BİNİŞ SIRASINDA YETKİLİLERE TESLİM EDECEK”

ABD ve İngiltere geçtiğimiz günlerde İstanbul’un da aralarında bulunduğu 10 havalimanından bu ülkelere gerçekleştirilecek direkt uçuşlarda, yolcuların cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını kabine almalarını yasaklayan karar almıştı.

Yasağı ilk uygulayan havayolu şirketi Perşembe günü İstanbulLondra seferlerini yapan British Airways olmuştu. Yasak kapsamındaki elektronik cihazlar kabine alınmamıştı.

THY’ye dün aldığı bir kararla yolcularına cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını uçak kapısına kadar kullanabileceklerini duyurdu. Duyuru ile yolcular cihazlarını uçağa biniş sırasında yetkililere teslim edecek. Cihazlar özel bir kutuya yerleştirilip uçağın kargo bölümüne konulacak bu uygulamadan transit yolcularda faydalanabilecekler. Teslim edilen cihazlar yolculara New York’ta teslim edilecek.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde