TCDD’yi karıştıran atama

TCDD’yi karıştıran atama

2 genel müdür yardımcısının bulunduğu TCDD Yönetim Kurulu’na 3. genel müdür yardımcısı da atandı.

TCDD’yi karıştıran atama
16px
24px
31.08.2015 06:00
ABONE OLgoogle
AKP’nin geçici hükümet kurulmadan önce alelacele yaptığı atamalar TCDD’yi karıştırdı. Yasaya göre iki genel müdür yardımcısının atanması gereken TCDD Yönetim Kurulu’na 3. genel müdür yardımcısı da üye olarak atandı. Usule aykırı bulunan bu atama TCDD’de şaşkınlık yarattı.

7 Haziran seçimlerinin ardından yeni kabine kurulamadığı için iktidarına devam eden AKP hükümeti görevini geçici hükümete devretmeden önce 27 Ağustos’ta birçok kurumda çok sayıda atama yaptı.

Bu atamalardan birisi de TCDD’de gerçekleşti. Bakan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın imzasını taşıyan üçlü kararname ile TCDD Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine aynı zamanda kurumda genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Murat Kavak atandı.

Atamanın gerekçesi de 233 sayılı “Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK)” dayandırıldı. Atama kurumda şaşkınlık yarattı. Çünkü KHK’ye göre yönetim kuruluna atanacak genel müdür yardımcılarının sayısı 2 ile sınırlandırılıyor. Halen TCDD Yönetim Kurulu’nda zaten genel müdür yardımcıları Ali İhsan Uygun ve Emin Tekbaş görev yapıyor. 
Cumhuriyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde