TCDD Genel Müdürü 4 kurumda yönetim kurulu üyesi

TCDD Genel Müdürü 4 kurumda yönetim kurulu üyesi

Bürokratlar arasında aynı anda 5 yerde yönetim kurulu üyeliği yapanlar bile var.

TCDD Genel Müdürü 4 kurumda yönetim kurulu üyesi
16px
24px
29.01.2015 06:32
ABONE OLgoogle
12 yıldır Devlet Demiryolları Yönetim Kurulu başkanı ve genel müdürü olarak görev yapan Süleyman Karaman, aynı zamanda Türk Telekom’da denetim kurulu üyesi, TTNet Yönetim Kurulu başkan yardımcılığı görevini de yürüten Karaman, Net Ekran Televizyonculuk ve Medya Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürüyor.

Karaman, bu görevlerin yanı sıra yönetimindekilere 10 bin lira maaş veren TÜRKSAT’ta da geçen yıl nisan ayına kadar 7 yıl Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştı. Karaman, ilk olarak 2004’te Sakarya Pamukova’da meydana gelen ve 41 yolcunun hayatını kaybettiği hızlandırılmış tren kazasıyla kamuoyunun gündemine gelmişti.

Kazanın ardından muhalefet Karaman’ın ısrarla istifasını istemiş ancak dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan arkasında durmuştu. Karaman döneminde demiryollarında Yüksek Hızlı Tren hatları devreye girmeye başladı.

Ancak hızlı trenler TCDD’nin rekor zararını önleyemedi. TCDD’nin zararı 2012’ye göre yüzde 45 artarak 2013’te 1,3 milyar liraya ulaştı.  Zaman
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde