TAV Sabiha Gökçen'e teklif vermeyi planlıyor

TAV Sabiha Gökçen'e teklif vermeyi planlıyor

Sani Şener: TAV, Sabiha Gökçen ile kesinlikle ilgileniyor

TAV Sabiha Gökçen'e teklif vermeyi planlıyor
16px
24px
17.05.2017 05:00
ABONE OLgoogle

TAV, Malezyalı Malaysia Airports Holdings'in elindeki Sabiha Gökçen Havalimanı'na satışa konması durumunda teklif vermeyi planlıyor.

TAV CEO'su Sani Şener Dubai'de basın mensuplarına yaptığı açıklamada TAV'ın Sabiha Gökçen Havalimanı'na kesinlikle ilgi duyduğunu belirtti.

TAV hali hazırda Türkiye'nin en büyük havalimanı olan İstanbul Atatürk Havalimanı'nın 2020 yılına kadar olan işletme hakkını elinde tutuyor.

Malaysia Airports'tan flaş Sabiha Gökçen kararı

Sani Şener basın mensuplarına yaptığı açıklamada Suudi Arabistan'da Medine Havalimanı'nı işleten şirkette bulunan Saudi Oger'in hisselerini satın almak için yapılan anlaşmayı da yeni tamamladıklarını duyurdu.  

Şener, TAV'ın Suudi Arabistan'da Yanbu, Qassim ve Hail şehirlerindeki havalimanları için de 250 milyon dolarlık kredi sağlamak için bankalarla görüşmeler yaptığını belirtti.

Malezyalılar Sabiha Gökçen'den çıkıyor mu?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın hisseleri için gerçekleşen yarış Malezyalıların lehine sonuçlanmıştı. TAV, Limak Holding'in elindeki yüzde 40'lık hisse için 285 milyon euroluk teklif yapmıştı. Ancak Yüzde 60 hisseye ve kalan hisseler için öncelikli satın alma hakkına sahip olan Malaysia Airports Holdings (MAH) bu hakkı kullanacağını açıklamıştı. 

Sabiha Gökçen'de zor günler

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde