Suzan Sabancı, Erdoğan'ın çıkışına ne dedi?

Suzan Sabancı, Erdoğan'ın çıkışına ne dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 yıl sonra katıldığı TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi'nde soğuk rüzgarlar esti. Erdoğan'ın eleştirisine Suzan Sabancı Dinçer ne cevap verdi?

Suzan Sabancı, Erdoğan'ın çıkışına ne dedi?
16px
24px
18.09.2014 13:05
ABONE OLgoogle
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılım ile gerçekleştirilen TÜSİAD Yüksek İstişare Konsey Toplantısı İstanbul Four Seasons Bosphorus Otel’de gerçekleşti

Erdoğan konuşmasında, Akbank'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in eşi Suzan Sabancı Dinçer Erdoğan'ın  açıklamalarını eleştirdi. 

Açık konuşmayı sevdiğini belirten Erdoğan, şunları söyledi: 

"Şimdi hiç kimse kusura bakmasın samimi konuşacağım. Çünkü benim gizli ajandam yok, açık konuşmayı severim. Mesela bir bankamızın yönetim kurulu başkanı çıkıyor, bir ifade kullanıyor. Son yıllarda istikrara güvenliğimize, birliğimize yönetim kurulları olarak bu tür yönelik saldırılara atıfta bulunarak, son derece karamsar bir tablo ortaya koyuyor. Neymiş? Elde edilen başarılara gölge düşmüş. Neymiş? Türkiye'nin yurt dışında itibarı zedelenmiş. Neymiş? Hukuk sistemi sorgulanmaya başlanmış. Bunu söyleyen şahsın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı banka için bir inceleme yaptırdım, son 12 yılda aktifleri 8 kat, mevduatı 6 kat büyümüş. Şimdi değerli arkadaşlar; kusura bakmayın. Yani artık yan gelip yatan bir başbakan yok, şimdi Cumhurbaşkanıyım, cumhurbaşkanı da yok. Bir şey söylendiği zaman bunları inceleyen, incelettiren... Nedir ne değildir, hakikaten nerede bir yanlış var, bunu takip etmek durumundayız. Çünkü eğer gerçekten böyle bir şey varsa, geri sayıyorsak, geri gidiyorsak kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Çünkü bu ülke, hepimizin, 77 milyonun. Çok daha iyi bir noktaya gelmemiz lazım. Ben tabi bunu görünce el insaf dedim. Kast edilen nedir? Az önce sayın Başkan da söyledi. Bakın, Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimleri... Bu çirkin, bu ihanet girişimlerinin karşısında dimdik durduğumuz için son 12 yılda kazancına kazanç katmış olanlar çıkıyor, rahatsızlık ifade ediyor."

Toplantı sonrası herkes Suzan Sabancı Dinçer'in yorumunu merak ediyordu.  Toplantıyı en ön sıradan izleyen Suzan Sabancı Dinçer toplantı sonrası Erdoğan'ın bu konuşmasıyla ilgili sorulara"Ben duymadım" cevabı verdi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde