Suudiler, Boydak hisselerinin peşinde

Suudiler, Boydak hisselerinin peşinde

Boydak Grubu satmaya, The National Commercial Bank da hisseleri almaya istekli. Kulis habere göre teklif verildi bile…

Suudiler, Boydak hisselerinin peşinde
16px
24px
25.07.2016 15:50
ABONE OLgoogle
Boydak Grubu, Türkiye Finans'taki hisselerinin satışına istekli. Bankanın yüzde 67'sini kontrol eden, 120 milyar dolarlık aktif büyüklüğüyle Suudi Arabistan'ın en büyük bankası olan The National Commercial Bank (NCB) da hisseleri almaya istekli.

Boydak'tan şok karar! Türkiye Finans hisselerini satıyor

Hisse satışını belirleyecek temel etken de hisse fiyatının ne olacağı. Borsa İstanbul'da banka hisseleri, defter değerinin altında işlem görüyor. Son dönemin en büyük hisse satışı Finansbank'ta yaşandı. Bu satışta çarpan 1 civarında gerçekleşti.

Ekonomist Dergisinin kulis haberine göre, Suudi ortak, Boydak Grubu'na bu seviyelerden teklif götürüyor. Ancak Boydak Holding'in Başkan Vekili Mustafa Boydak, "Henüz değerleme yapılıyor. Bankanın değerlemesi belli olmadığından henüz fiyat pazarlığı da yok" diyor. Haberde bankanın değerlemesini KPMG'nin yaptığı bilgisine ulaşıldığı da yazıyor.

Hisselerini satıp finans sektöründen çekilme kararı alan Boydak Holding'in Türkiye Finans'taki hisse oranı yüzde 22,34. Bir diğer azınlık ortak da Ülker Ailesi'nin kontrol ettiği Gözde Girişim. 2008'de hisse satışından sonra sermaye artırımlarına katılmayan Gözde Girişim'in bankadaki hisse oranı yüzde 10,57. Boydak Holding ile hisse satış anlaşması yapılması durumunda Yıldız Holding'e de teklif götürülmesi bekleniyor.

Boydak'tan şok karar! Türkiye Finans hisselerini satıyor
 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde