Suriyeliler AIDS getirdi

Suriyeliler AIDS getirdi

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Mersin’deki AIDS vakalarında artış görüldüğünü, bunun da Suriyelilerden kaynaklandığını savundu.

Suriyeliler AIDS getirdi
16px
24px
04.07.2017 11:24
ABONE OLgoogle

Sağlar, Suriyeli mültecilerin Türkiye’de kontrol altına alınmış bulunan 8 ayrı hastalık mikrobu taşıdıklarını, bunlar arasında AIDS’in de olduğunu söyledi.

CHP'li Sağlar, Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamaları ile paralel biçimde Türkiye'de uzun süredir, sıtma, şark çıbanı, çocuk felci, tüberküloz, kızamık, tifo ve brusella hastalığının görülmediğini ve bu hastalıkların kontrol altına alındığını vurguladı.

Ancak Suriyeliler ile birlikte 7 hastalığın yeniden hortladığını ve bunlara AIDS'in de eklendiğini iddia eden Sağlar şu çarpıcı açıklamayı yaptı:

“Yeterli kontrol yapılmadan yurda alınan ve kaçak yollarla giriş yapan mülteciler arasındaki bazı kadınlar, denetimsiz biçimde gece kulüplerinde, pavyonlarda çalışmaktadır. Fuhuş çetelerinin eline düşen mülteci kadınların, Mersin'de AIDS vakalarındaki artışlara neden olduğu iddia edilmektedir. Bu durum vatandaşlarımızı huzursuz etmektedir. Toplumun yalnızca sosyo-ekonomik iç dinamiklerini bozmakla kalmayan mülteciler, toplum sağlığını da derinden sarsmaktadır.''

Türkiye'de en çok Suriyeli mültecinin yaşadığı illerin başında Mersin'in geldiğini belirten Sağlar şöyle konuştu: “Mersin'de resmi kayıtlara göre 350 bin Suriyeli yaşıyor, ancak gerçek nüfusları bunun üzerinde. Bölgede gasp, hırsızlık, fuhuş gibi asayiş olaylarında da artış var.”  Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde