Süreyya Ciliv'den istifa sonrası ilk açıklama: Siyasi baskı var mı?

Süreyya Ciliv'den istifa sonrası ilk açıklama: Siyasi baskı var mı?

Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, göevinden neden ayrıldığını açıkladı. Ciliv hiçbir iş teklifini değerlendirmediğini anlattı.

Süreyya Ciliv'den istifa sonrası ilk açıklama: Siyasi baskı var mı?
16px
24px
29.01.2015 08:51
ABONE OLgoogle
Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, ayrılık kararının siyasi bir boyutu olmadığını söyledi. 

8 yıl boyunca görevde olduğunu ve bu süreçte aldığı cazip hiçbir iş teklifini değerlendirmediğini anlatan Ciliv, "Turkcell'de arkamdan CEO olabilecek en az 5 kişi var" ifadelerini kullandı. Koltuk kaybetmenin Türkiye'de çok önemli gibi göründüğünü fakat kendisi için önemli olmadığını sözlerine ekleyen Ciliv, "Profesyonel dünyadan mezun oluyorum, artık hissedar olacağım projelerle ilgileniyorum. Ayrılığımı bir kutlama olarak görüyorum, hüzünlü değilim" dedi.

Turkcell, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama ile Genel Müdür Süreyya Ciliv'in 31 Ocak'ta görevden ayrılacağını bildirmişti. Açıklamada Turkcell Yönetim Kurulu'nun, Turkcell Genel Müdürlüğü görevine halihazırda Teknoloji Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz'ün mevcut görevine ek olarak vekalet etmesine karar verdiği belirtilirken, ayrıca yeni genel müdürü atama sürecinin başladığı da bildirildi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde