Süper zenginlerin hizmetçilerinden itiraflar: Köpeğe Fiji suyu vermezsen kovulursun!

Süper zenginlerin hizmetçilerinden itiraflar: Köpeğe Fiji suyu vermezsen kovulursun!

Dünyanın mega zenginleri yanlarında çalışan özel hizmetçilerden, kişisel asistanlardan ne tür taleplerde bulunur? Serveti 20 milyon dolar civarında olan ailelerin yanında çalışan hizmetliler anlatıyor...

Süper zenginlerin hizmetçilerinden itiraflar: Köpeğe Fiji suyu vermezsen kovulursun!
16px
24px
30.09.2015 08:22
ABONE OLgoogle
Dünyanın sonu gelebilir diye evinin bodrum katını ihtiyaç duyabileceği malzemelerle dolduranlar, köpeğinin su kabına Fiji suyu yerine çeşme suyu konulduğu için hizmetçiyi azarlayanlar, yüklü servetine rağmen Mc Donalds’ın indirim kuponunun peşinden koşanlar… Çok ama çok zengin olmak nasıl bir şeydir? ‘Süper zengin’ olmaktan bahsediyoruz… ‘Süper zenginlerin’ ev hayatlarının küçük, tuhaf sırlarını bir vakitler bu ailelerin yanında çalışmış olan ev hizmetlileri sosyal medya sitesi Reddit’te ifşa etti. Sitede açılan başlığa (Süper zenginlerin -20 milyon dolar ve üstünde serveti olanlar- yanında çalışmış olan Reddit kullanıcıları en iyi ve kötü deneyimlerini paylaşabilir mi?) verilen yanıtlar önceki günden beri 1000’i aşmış durumda.

Paylaşılan anektodlar arasında yüklü bonuslar ya da patronun özel jetini ödünç alma şansı gibi ‘tatlı’ öyküler de yok değil ama süper zenginlerin tuhaf talepleri de yer yer korku filmini andıracak halde.  

KÖPEĞE BİLE FİJİ SUYU!

Bir dönem bir megayatta çalışmış olan bir kullanıcı şunları yazdı: “Özel Fiji şişe suyu tüketirlerdi. Limonatalarından makarnalarını kaynattıları suya kadar tüm suları o Allahın cezası kare Fiji şişelerinden kullanırdık. İşittiğim en büyük azar, bir keresinde köpeklerinin su kabına çeşme suyu doldurmam üzerine olmuştu. Bana bir daha köpeklerine Fiji suyu dışında bir su verirsem kendime başka bir iş bulmam gerekeceğini söylediler.”

13 milyon dolardan yüksek bir servete sahip olan bir avukatın yanında çalışmış başka bir kullanıcı ise ofis için yanlış yazıcı kağıdını aldığı için kovulduğunu öne sürdü. 
Kullanıcıların en sık rahatsızlık ifade ettikleri konu ‘yaramaz çocuklar’ meselesi. Bir kullanıcı multi milyoner bir ailenin oğlunun biraz eğlenmek için; sarhoş olup plastik mermi sıkan bir tabancayla kendisinin (hizmetçinin) kafasına atış yapmayı düşündüğünü anlatıyor: “Babası bunun için oğluna özür diletince oğlan ‘Ama baba o fakir ve biz de ona para veriyoruz. Neden ona nişan alamayayım ki?’ demişti.”
 
ÇOK ZENGİN VE ÇOK CİMRİ

Milyonlarca dolarlık servetlerine rağmen cimrilikte sınır tanımayan patronlar da anektodlarda hatırı sayılır bir yer tutuyor. Bir kullanıcı 4 cent’lik kahve indirimini alması için, 20 milyon dolardan fazla bir serveti olan patronu tarafından Mc Donalds’a geri gönderildiğini anlatıyor, örneğin. Bir diğeri ise iki ay boyunca haftada 90 saatten fazla çalışmasına karşılık olarak patronunun kendisine ‘bonus’ niyetine Amazon’dan 50 dolarlık bir hediye çeki verdiğini öne sürüyor. 

Bir başkası ise “Çok çok cimri olmak bazı insanlar için bir tür gurur nişanesi. Bir keresinde kişisel asistanlığını yaptığım bir kadın beni bir önceki gün kullandığı Starbucks bardağıyla kafeye geri gönderip, içeceğini yanlış hazırladıklarını ve bunun yerine yeni bir içecek vermelerini istememi söylemişti. Böyle bir şey yapmama imkan yoktu haliyle bu da aslında kahvesini benim almamı istediği anlamına geliyordu. 18 yaşındaydım, korkuyordum ve bu yüzden de yapıyordum.”



Bir kullanıcı da son derece zengin olan patronunun karısının, sadece eğlence için 100’den fazla koyun beslediğini anlatıyor. İddiaya göre aynı kadının evinin bodrumu da dünyanın sonunun gelme ihtimaline karşın, hayatta kalabilmek için çeşitli malzemelerle dolu durumdaymış: “Eşi bir keresinde benden evinin arkasına bir helikopter pisti yapmak için maliyeti hesaplamamı istemişti. Verdiği ev partilerinde birisinin kalp krizi geçirme ihtimaline karşıymış…” (The Daily Mail) 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde