Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiası: Süsleyelim abi..

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiası: Süsleyelim abi..

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiası haberlerini servis eden birim “Diyalogları süsleyelim” dedi. Yandaş bir gazetenin Ankara temsilcisi, mesajlar üzerinde oynayınca 140 karakteri aştı.

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiası: Süsleyelim abi..
16px
24px
27.02.2015 07:55
ABONE OLgoogle
Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiası haberlerini servis eden birim “Diyalogları süsleyelim” dedi. Yandaş bir gazetenin Ankara temsilcisi, mesajlar üzerinde oynayınca 140 karakteri aştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a, CHP’li yöneticiler tarafından “suikast düzenlenmesini” içeren Fuat Avni Dosyası’nın perde arkasından evlere şenlik olaylar dizisi çıktı. AKP’nin “algı operasyonu ekibi” tarafından hazırlanan “Fuat Avni” dosyası ilk olarak, hükümete yakın gazetenin Ankara temsilcisine teslim edildi. Dosyayı teslim eden algı birimi yöneticisi, “Diyalogları süsleyelim abi” dedi. Bunu talimat olarak algılayan Ankara temsilcisi, dosya yer alan mesajlar üzerinde tashih çalışması yaptı. 

Ancak bu esnada,140 karakter sınırını aştı. Dosyadaki hatalar zincirinin büyümesi, Saray ile Başbakanlığı karşı karşıya getirdi. Bunun üzerine, dosya ile ilgili strateji değiştirildi. CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın, Sancak Grubu’nun patronu Ethem Sancak ve Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin yöneticileri hakkında, “suç örgütü oluşturma” iddiası ile suç duyurusunda bulunması gözlerin yeniden Fuat Avni Dosyası’na çevrilmesine yol açtı.

CHP, ünlü Twitter fenomeni Fuat Avni ile CHP’li Oran’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a, “suikast hazırlığı” yapıldığı iddia edilen Fut Avni Dosyası’nın izini bir dedektif gibi sürdü. Taraf’ın CHP yöneticilerinden edindiği bilgiye göre, dosya üzerindeki çalışmalar, “ses getirecek konu bulun” talimatı üzerine başladı. Dosyanın konusu, hükümete yakın düşünce kuruluşundaki yöneticiler tarafından belirlendi. Dosyanın teknik çalışması ise algı operasyonu ekibi tarafından yapıldı.

“SÜSLEYELİM ABİ”

Dosyaya onay gelince de, yayınlanması için hükümete yakın medya kuruluşlarına servis edildi. Dosya ilk olarak Ankara’da, hükümete yakın bir gazetenin Ankara temsilcisine verildi. Dosyayı teslim eden, algı birimi yöneticisi, “Diyalogları süsleyelim abi” dedi. Tashih konusundaki titizliği ile tanınan Ankara temsilcisi, dosyayı yayına vermeden önce, üzerinde biraz çalıştı. Yani bir anlamda süsledi. Temsilci, mesajları süslerken, 140 karakteri aştığını fark etmedi. Düzenlemeler ile birlikte dosyayı, kardeş kuruluşların yöneticilerine de gönderdi. Mesajlar yayımlanınca hatanın farkına varıldı ve Ankara’da büyük bir kriz çıktı. Yeni yapılan yayınlar ise mesajların karakterleri sayılarak gerçekleştirildi.

DAVUTOĞLU EKİBİNDEN GİZLENDİ

“Sümeyye Erdoğan’a suikast” iddiasının da yer aldığı Fuat Avni Dosyası, Ankara’da siyasi açıdan da sıkıntıya yol açtı. Dosya Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibinden ve hükümetten gizlendi. Davutoğlu ve yakın çevresi, dosyadan duydukları rahatsızlığı yüksek sesle dile getirdiler. Hatta AKP kulislerinde MİT eski Müsteşarı Hakan Fidan’ın bile, hükümete yakın medya kuruluşlarındaki Fuat Avni yayınları ile ilgili olarak, “çok abarttılar” yorumu yaptığı konuşuluyor. Erdoğan’ın da bu eleştirileri duyması üzerine “Fuat Avni’ye delikanlıysan çık ortaya” çağrısını yaptığı kaydedildi.

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde