Sülün Osmanlar türedi: Bana da 7 milyon Euro’ya ada satmaya çalıştılar

Sülün Osmanlar türedi: Bana da 7 milyon Euro’ya ada satmaya çalıştılar

Zor bir dönemden geçen Yunanistan’ın adalarının satıldığı yönündeki efsane Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Bilgen’in de önüne gelmiş. Bilgen’e 7 milyon Euro’ya ada satmak istemişler!

Sülün Osmanlar türedi: Bana da 7 milyon Euro’ya ada satmaya çalıştılar
16px
24px
07.07.2015 07:20
ABONE OLgoogle
Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Tevfik Bilgen, Yunanistan’daki referandumdan ‘Hayır’ çıkmasının ardından, yeni döneme yönelik önemli mesajlar verdi. Bilgen, Yunan adalarının satılık olduğu efsanesine açıklık getirerek, “Bana da 7 milyon Euro’ya ada satmaya çalıştılar. Parası olan almaya kalkar ama parasını boşa vermiş olur” dedi. Bilgen, şu değerlendirmelerde bulundu:

TİCARET HACMİNİ DEĞİŞTİRMEZ: Ticaret şu aşamada yavaşlayacak ve durma noktasında olacak. Drahmi’ye dönseler de piyasa kendini adapte eder. Drahmi’ye geçince 1 Euro’luk şey 50 cent’e satılacak. Ama ne kadar da ucuzmuş diye kimse daha çok mal almaz. Çakmak çok ucuz diye gidip 500 milyon çakmak almazsın. Ticaretin hacmi değişmez.

SÜLÜN OSMAN DA SATIYORDU: Adalar meselesi ilk defa Almanlardan çıktı. Türklere adaları satmaları söylendi. Benim elime de geldi. Bana 7 milyon Euro’ya bir ada satmak istediler. Bodrum’un karşısındaki Kara Ada büyüklüğünde bir adaydı. Yunan adalarının tam ortasında bir ada. Adının önemi yok. Baktım, bomboş bir ada, ağaç bile yok.
Türkiye’de alıcı arıyorlardı. Bir Yunanlı satmak istiyordu, Türk aracısı vardı. 7 milyonunu böyle kaybeden insanlar olabilir. Ancak bu adaya yatırım yapılır mı, tesis kurulur mu imar olur mu? Bunları bilmiyorlar. Çok ucuz deyip alan olabilir. Ancak Yunanistan’da bir Yunanlı dışında ada satışı mümkün değil. Sülün Osman da her yeri satıyordu.

‘FIRSATÇILIK YAPMAYIN’

Bilgen, “Maliyetler ucuzladı, diye gidip üretim yapsanız, satacak piyasa yok. İhracata dönük üretseniz bile vergiler çok yükselecek. Yunanistan’da evler ucuzlamış diye ev alsanız, ev parasından fazlasını vergi olarak ödersiniz. Şu süreçte o fırsatçılığa girmemeli. Turizm dışında bir fırsat bulunmuyor” dedi.

‘AİLE KAVGASINA KARIŞMAMIZ YAKIŞIK ALMAZ’

Türkiye’de Yunanistan’a yardım tartışmaları ile ilgili olarak da Bilgen, Yunanistan, 28 üyeli bir ailenin parçası. AB’ye göre ailenin bireyi olan Yunanistan hovardalık yaptı. İçeride bir aile kavgası var. Dışarıdan aile kavgasına girmemiz yakışık almaz. Para toplayıp gidersek, 27 ülkeyi karşımıza alırız” yorumu yaptı. Bilgen, referandum ile ilgili olarak da, “Bu bir onur oylamasına döndü. Halk bunu onur savaşı olarak gördü” ifadesini kullandı.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı TARKAN KADOOĞLU: Yunanistan’la yeni bir sayfa açmalıyız
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, “Komşumuz, tarihinin en zor krizi ile karşı karşıya. Türkiye iş insanları olarak bizler de Yunanistan’la olan ekonomik işbirliğini sürdürmenin, hatta bu ticari ilişkiyi artırmanın yollarını bulmalıyız. Türkiye olarak Yunanistan ile yeni bir sayfa açmalıyız” önerisinde bulundu.

TÜRSAB Başkanı BAŞARAN ULUSOY: Fiyat bazlı rekabet sergilemeyelim
Turizm sektörü olarak tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Böyle dönemlerde tanıtım faaliyetlerini artırmalıyız. Yunanistan’daki durum ne olursa olsun biz ülke olarak, sunduğumuz kalitenin hakkı olan fiyatlamayı sürdürmeliyiz. Fiyat bazlı rekabet yaklaşımı sergilememiz doğru olmaz” dedi.
HT Gazete
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde