Star Gazetesi'ndeki şok kumar görüntüleri istifa ettirdi

Star Gazetesi'ndeki şok kumar görüntüleri istifa ettirdi

Star Gazetesi'nden Cem Küçük'ün Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak'ın Kıbrıs'taki bir kumarhanede çekilmiş gizli görüntülerinin yayınlaması istifa getirdi..

Star Gazetesi'ndeki şok kumar görüntüleri istifa ettirdi
16px
24px
03.07.2015 18:04
ABONE OLgoogle
Star Gazetesi'nden Cem Küçük'ün, Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak'ın Kıbrıs'taki bir kumarhanede çekilmiş gizli görüntülerini yayınlayarak "cemaat abisi himmet paralarını kumarda yedi" iddiasına Samanyolu Yayın Grubu'ndan açıklama geldi. Açıklamada söz konusu kişinin bugün itibarıyla istifa ettiği duyurulurken haberle ilgili suç duyurusu yapıldığı da belirtildi.

Star Gazetesi'nden Cem Küçük'ün haberinde yer alan ve Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak'ın Kıbrıs'taki bir kumarhanede çekilmiş gizli görüntülerinin yayınlanarak himmet paralarının Kıbrıs'taki bir kumarhanede harcandığı yönündeki iddiaları, Samanyolu Yayın Grubu'ndan yazılı açıklamayla yalanladı. Haberin iftira niteliğinde olduğu belirtilen açıklamada söz konusu şahsın bugün itibariyle istifasını verdiği belirtilirken, haberi yapanlarla ilgili yasal yollara gidileceği duyuruldu. 

 İşte Samanyolu Yayın Grubu avukatı Fikret Duran imzalı o açıklama: 

Havuz medyasında müvekkilimiz olan yayın grubuna yönelik saldırı amaçlı bir haber yer almıştır. 

Öncelikle ifade etmek gerekir ki; Samanyolu Yayın Grubu’nun mali ve idari yapısı tamamen Türk Ticaret Hukuku ilkeleri çerçevesinde yapılandırılmıştır. Haberdeki, kuruma gelir olması amacıyla “himmet” ya da başka bir adla para toplandığı iddiası kesinlikle asılsızdır ve gerçek dışıdır. Müvekkil kurumun gelirleri, reklamlardan karşılanmaktadır.  Kurumun gelir ve giderleri hem devlet organları hem de bağımsız kurumlar tarafından denetlenmektedir ve şeffaftır. 

Haberde adı geçen personelin, kurum adına bankadan para çekmek dâhil, hiçbir şekilde harcama yetkisi bulunmamaktadır. Hal böyleyken, söz konusu personelin, Samanyolu Yayın Grubu’nun paralarını şahsi amaçla kullandığı iddiaları asla doğru değildir.

Haberde adı geçen personel, yayın grubunun profesyonel bir çalışanıdır. Müvekkil kurumun, çalışanlarının özel hayatlarını gizlice takip ve ifşa etmek gibi bir alışkanlığı bulunmamaktadır. Doğru olup olmadığı kesinleşmemiş bu iddialar şahsın özel hayatıyla ilgilidir, yayın grubunu bağlamamaktadır. Samanyolu Yayın Gurubu’nun 23 yıllık yayın hayatıyla tesis ettiği güven ve itibarı bu asılsız iftiralar zedeleyemeyecektir. Haberde ismi geçen personel bugün itibariyle istifa etmiştir. 

Havuz medyası, haber adı altında Samanyolu Yayın Grubu’nu hedef alan iftira ve saldırılarda bulunmayı alışkanlık haline getirmiştir. Bu iftira ve saldırıların, dizayn edilen yeni yargı düzeni tarafından türlü bahaneler öne sürülerek cezalandırılmaması, gazeteci kimliğini kötüye kullanarak tetikçilik yapanların önünü açmaktadır.  Ancak Samanyolu Yayın Grubu bu çirkin iftiranın peşini bırakmayacaktır.  Bünyesinde yüzlerce çalışanı bulunan müvekkil şirket, bir personelinin özel hayatı üzerinden yürütülen bu karalama kampanyasıyla ilgili tüm hukuki haklarını bugünden başlayarak yargı önünde arayacaktır. 

Samanyolu Yayın Grubu Vekili
Av. Fikret DURAN

HAKARET, İFTİRA VE SUÇ UYDURMA İDDİASIYLA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Fikret Duran aracılığıyla yapılan suç duyurusunda ise gazetecilik kisvesi altında yayın grubumuza saldırmayı alışkanlık haline getiren Cem Küçük ve çalıştığı gazetenin Sorumlu yazı işleri Müdürü Özkan Demir hakkında, hakaret, iftira ve suç uydurma iddiasıyla savcılığa başvuruda bulunuldu.

KUMARDA 1 MİLYON YEDİ İDDİASI

Star Gazetesi'nden Cem Küçük, Samanyolu Holding A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Mali İşler Koordinatörü Ekrem Yalvak'ın Kıbrıs'taki bir kumarhanede çekilmiş gizli görüntülerini yayınlayarak "cemaat abisi himmet paralarını kumarda yedi" iddiasında bulundu. 

Cem Küçük Star'daki köşesinde Ekrem Yalvak olduğu öne sürülen şahsın iki ayrı görüntüsü de yayınlandı. 

Görüntülerde yer aldığı söylenen Ekrem Yalvak'ın ayrıca Samanyolu Yayın Holding A.Ş.’ye bağlı Sem Haber Ajansı, Dünya Radyo Yayıncılık, Merkür Yayıncılık, Özgün Işık Grubu, Gimat Yayıncılık gibi şirketlerde yetkili ve ortak olarak göründüğü öne sürüldü. 

Yalvak'ın Kıbrıs'ta çekildiği öne sürülen görüntülerde bir kumarhanede bulunduğu ancak herhangi bir masada veya cihazda kumar oynamadığı görünüyor. 

Yalvak'ın 2012 tarihinden her ay KKTC'ye gittiği ve oğlu Muhammet Esat Yalvak'ın da bu ziyaretlerin bazılarında bulunduğu kaydedildi. 

Sözkonusu görüntülerin kim tarafından çekildiği, görüntüleri çeken kişinin Yalvak'ın peşine kimler tarafından taktırıldığı ve bu görüntülerin derin yapılarla ilişkisi bilinen Cem Küçük'e nasıl ulaştırıldığı ise haberde yer almadı. 

Yazıda Yalvak'ın hangi tarihlerde hangi otelde hangi numaralı odada kaldığına dair detaylı bilgiler de yer aldı. 

Öte yandan Ekrem Yalvak'ın İstanbul'da Kıbrıs'a beraber gittiği ve orada onu karşılayan bazı şahıslarında detaylı kimlik bilgileri Cem Küçük'ün yazısında yayınlandı.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde