Sosyetenin ünlü ismi vize krizi dinlemedi, ABD’de fabrika kuruyor

Sosyetenin ünlü ismi vize krizi dinlemedi, ABD’de fabrika kuruyor

Borusan Holding’den Koç Grubu’na Türk ekonomisine yön veren şirketlerin yatırım yaptığı ABD’de KOBİ’ler de dikkat çekiyor.

Sosyetenin ünlü ismi vize krizi dinlemedi, ABD’de fabrika kuruyor
16px
24px
23.10.2017 05:16
ABONE OLgoogle

Türkiye ile ABD arasındaki vize sorunu yumuşama dönemine girse de siyasi etkisinin süreceği bekleniyor. Her ne kadar iki ülke arasında kriz yaşansa da ekonomiye olan etkisi şimdilerde sınırlı görünüyor. Borusan Holding’den Koç Grubu’na Türk ekonomisine yön veren şirketlerin yatırım yaptığı ABD’de KOBİ’ler de dikkat çekiyor. Hem de vize krizinin göbeğinde… Türk şirket Elastron Kimya bunlardan biri. Plastik sektöründe sessiz sedasız büyüme gösteren Elastron, Türkiye dışındaki ilk fabrikasını ABD’ye açıyor. Tesis yaklaşık 36 milyon liralık maliyete kurulacak.

ABD’deki otomotiv yan sanayiye yönelik hizmet verecek tesisin kurulacağı yer ise Atlanta. Termoplastik bileşenlere yönelik yapılacak yatırım 2018’de üretime başlayacak.

İlk hedefte tesisin 3 bin 500 tonluk üretim kapasitesinde olacağı, 2020’de ise bu rakamı 6 bin metrik tona çıkaracağı kaydediliyor. Yeni tesiste ilk planda 30 kişi çalışacak.

İkinci fabrika 2020’de Çin’de

2009’da Detroit’e ofis kurarak ABD pazarına giren Elastron’un hedefi 2020’de de Çin’de üretim yapmak. Şirketin Şangay ve Hong Kong’ta deposu ve ofisi bulunuyor.

Biraz da Elastron hakkında bilgi vermek gerekiyor. Sosyetenin yakından tanıdığı ve sanat koleksiyonerliği ile bilinen Mızraklı Ailesi’nin 1980’de kurduğu Elastron’un sermayesi 12.5 milyon lira. Ayakkabı tabanlığı ile üretime başlayan şirket, şu anda ilaçtan ambalaja farklı sektörlere çalışıyor.

Kerim Ülker/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde