Sosyal dil öğrenme ağı busuu, şimdi Türkiye’de!

Sosyal dil öğrenme ağı busuu, şimdi Türkiye’de!

40 milyonun üzerinde kullanıcıyla dünyanın en büyük sosyal dil öğrenme ağı olan busuu, Türkiye'de hızla büyüyor.

Sosyal dil öğrenme ağı busuu, şimdi Türkiye’de!
16px
24px
19.03.2014 13:43
ABONE OLgoogle
Geçen yıl 1.5 milyon üyesi olan busuu, 2014'te yaklaşık yüzde 100 büyüme ile 
3 milyon üyeye ulaşacak. busuu, hem internet sitesi hem de akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarla, yabancı dil öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor. Üyeler, istediği dili ana dilinde konuşanlarla yazışarak ve konuşarak öğreniyor. Böylece busuu kullanıcıları dil öğrenirken hem öğrenci hem de öğretmen oluyor.

Dünya çapında 40 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip sosyal lisan öğrenme topluluğu busuu, Türkiye'de hızla büyüyor. Geçen yılı Türkiye'den 1.5 milyon üye ile kapatan busuu, yaklaşık yüzde 100 büyüyerek 2014'te 3 milyon üyeye ulaşacak. Görüntülü ve sesli, ücretsiz ve ücretli olmak üzere 12 dilde lisan dersleri veren busuu, dil öğrenmeyi motive edici ve etkili hale getirerek dünyada da yeni bir akım başlattı.

Her gün 40 bin kişi katılıyor

busuu'nun kurucusu ve CEO'su Bernhard Niesner, şirketin 2014 yılına ilişkin hedeflerini paylaşmak üzere Türkiye'ye geldi. Dünyada her gün 40 binden fazla yeni kullanıcıya ulaştıklarını belirten Niesner, busuu'nun eğitim metodolojisini şöyle anlattı: "busuu hem busuu.com üzerinden hem de iPhone, iPad ve Android işletim sistemli akıllı telefon ve tablet bilgisayarlardan indirilerek kullanılabiliyor. busuu’nun dil öğretme metodu, belirli bir konu etrafında fonksiyonel bir müfredata bağlı. Günlük hayata ait kelimeler ve anlatım tarzları seçiliyor, bu da kelimelerin daha kolay hatırlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca günlük hayatta kullanılabilecek en uygun grameri sunarak öğrenme sürecini kolaylaştırıyoruz. busuu kullanıcıları, pratiğini yapmak istediği lisanın anadilini konuşan kişiyle etkileşime geçiyor." 

Türkiye’de hedef 2015'te 6 milyon üye

Türkiye'nin busuu dünyasında en önemli ülkelerden olduğunu vurgulayan Niesner, büyüme planlarını şöyle açıklıyor: "1.6 milyon Türk kullanıcı online ve mobil olarak busuu'ya bağlanıyor. Bu kullanıcıların yarısı internet sitesinden yarısı ise akıllı telefon ve tablet bilgisayarlarından busuu ağına katılıyorlar.  2014 yılında yüzde 100 büyüme ile Türkiye'de 3 milyon kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu 3 milyonun 1.2 milyonunu web üzerinden, 1.8 milyonunu ise mobil üzerinden üye yapmayı hedefliyoruz. 2015'te ise üye sayımızı 6 milyon kişiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Yine bu 6 milyonun 2.5 milyonunu web üzerinden, 3.5 milyonunu ise mobil üzerinden üye yapmayı hedefliyoruz. İnternet kullanımında dünyada ilk 20 ülkeden biri olan Türkiye, iOS ve Android uygulamalarını indirmede de ilk 10'da bulunuyor."

'Anlıyorum ama konuşamıyorum'

Bernhard Niesner, "Türkiye'de yabancı dil konusunda en büyük sorun 'Anlıyorum ama konuşamıyorum.' Burada pratik önemli. Her fırsatta konuşmak gerekiyor. busuu bunu eğlenceli ve kolay hale getiriyor" diyor.

Yüzde 67,9 kariyer için dil öğreniyor

busuu’nun 2014 yılında Türk kullanıcıları arasında yaptığı araştırmaya göre Türk insanının en çok dil öğrenme nedeninin başında yüzde 67,9 ile kariyer geliyor. İkinci sırada yüzde 34,4 ile kültürel nedenler ve üçüncü sırada ise yüzde 30,7 oranla seyahat bulunuyor. Araştırmaya katılanların yüzde 60’ı lisanın kariyerde çok önemli olduğunu düşünürken, yüzde 78’i iyi dil becerilerinin kişisel finans durumunu iyileştireceğine inanıyor. Araştırmaya göre, Türkler en çok İngilizce, Almanca ve İtalyanca öğrenmek istiyor. Yüzde 32 kullanıcı online dil öğrenme metodunu en etkili yöntem olarak buluyor. Sadece yüzde 8 öğretmenle, yüzde 6 kitaplarla ve yüzde 3 ise CD Rom ile dil öğrenmeyi etkili buluyor.

Akıllı cep ve tablete 20 milyon kez indirildi

Bernhard Niesner, busuu'nun kuruluş hikayesini şöyle anlatıyor: "2008 yılında Adrian Hilti ile İspanya'da eğitim görürken tanıştık. Geleneksel ve başarı düzeyi düşük lisan öğretme metotlarının değiştirilmesi gerektiğini düşünerek yeni bir sistem kurmaya karar verdik. Bu sırada Facebook gibi sosyal ağlar hızla yaygınlaşmaya başladı. Biz de böyle bir konsepti online kitle ile nasıl buluşturabiliriz diye düşündük ve aklımıza busuu fikri geldi. 6 yıl içinde sıfırdan 40 milyon kullanıcıya ulaştık. iPhone, iPad ve Android işletim sistemli akıllı telefonlar ve tabletlerde busuu uygulamaları 23 milyon kez indirildi."

Patronların yüzde 72'si yabancı dil istiyor

Bernhard Niesner, yapılan araştırmalara göre işletmelerin yüzde 72'sinin yabancı dil bilen eleman tercih ettiğini söyledi. Avrupa dillerinin hala en çok talep edilen diller olduğunu anlatan Niesner, "Ancak dünyanın yükselen ekonomileri Çin ve Ortadoğu ile birlikte bu bölgelerde konuşulan dillere olan talep de son dönemde hızla artıyor" diye konuştu.

Türkiye'de erkekler, Rusya'da kadınlar kullanıyor

busuu'da ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı kullanıcı seçeneği bulunuyor. Dünyada genel kullanıcılar kadın ve erkek arasında eşit olarak dağılırken premium yani ücretli kullanıcıların çoğunluğunu erkekler oluşturuyor. Ücretsiz eğitimde ortalama yaş 28.5, premiumda ise 34.5. busuu kullanıcılarının yüzde 50'sini 25 ve yaş üzeri oluşturuyor. Türkiye'de ve Brezilya'da çoğunlukla erkek üyeler bulunurken Rusya'da kadınların oranı erkeklerden daha yüksek.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde