Sonuna kadar hak ettiniz

Sonuna kadar hak ettiniz

Süper Lig’in uzak ara lideri Fenerbahçe, 19. şampiyonluğunu ilan etmek için gün sayıyor.

Sonuna kadar hak ettiniz
16px
24px
15.04.2014 08:08
ABONE OLgoogle
Süper Lig’in uzak ara lideri Fenerbahçe, 19. şampiyonluğunu ilan etmek için gün sayıyor. Sarı-Lacivertlilerin başarısında önemli pay sahiplerinden biri de Teknik Direktör Ersun Yanal. Tecrübeli çalıştırıcı ise en büyük övgüyü futbolcuları için kullanıyor. Antalyaspor maçı sonrası oyuncularını tek tek kutlayan deneyimli hoca, “Sonuna kadar hak ettiniz. Takım olmak kolay değildir. Siz bunu başardınız.” dedi.

Fenerbahçe, Antalya galibiyetiyle şampiyonluk yolunda dev bir adım daha attı. Sarı-Lacivertliler, pazar günü derbide Beşiktaş’ı yendiği takdirde diğer maçların sonuçlarına bakılmaksızın 19. kez mutlu sona ulaşacak. Üstelik lig tarihinde 30. hafta kupayı garantileyen ilk takım unvanını elde edecek.

Bu başarıda pay sahibi isimlerin başında Teknik Direktör Ersun Yanal geliyor. Bir senelik sözleşme imzalanan tecrübeli çalıştırıcı ile hedefe koşan Kanarya, şu an geçen sezondan 5 puan fazla topladı bile. Ersun Yanal ise Antalyaspor maçı sonrası futbolcularını karşısına alıp performanslarından ötürü tek tek kutladı. O anlarda soyunma odasında bir yandan sakatlıkları olan oyuncuların tedavisi sürerken diğer yandan da 4-1’lik galibiyetin mutluluğu yaşanıyordu. “Beyler bu başarı sizin eseriniz.” diyen deneyimli teknik adam, şöyle konuştu:

“Sonuna kadar hak ettiniz. Sezon başından beri boşuna söylemiyorum. Biz 24 kişi ile şampiyon olacağız. Bugün Kadlec ile, Selçuk ile, Hasan Ali ile, Mehmet Topuz ile, Salih ile kazandık. Hatta daha 18 yaşındaki İbrahim Serdar ile kazandık. Bu duyguyu yakalamak, takım olmak kolay değildir. Siz bunu başardınız. Nasıl takım olunur gösterdiniz. Şimdi tüm ciddiyetimizle bundan sonraki maçlarımıza konsantre olacağız.”

Futbolcular, Saracoğlu’nu inletti

Antalyaspor mücadelesinin sonunda ilginç sevinç gösterileri vardı. Sahaya giren bir çocuk, oyuncularla birlikte tribünleri coştururken Kadıköy’de şampiyonluk havası iyice hissedildi. Bu tablonun akabinde heyecan içeride devam etti. Soyunma odası koridorları, “Şampiyon Fenerbahçe. Fener gol gol gol, şampiyonluk geliyor” tezahüratlarıyla inledi. İki gol atan gecenin yıldızı Çek stoper Kadlec, teknik heyet ve takım arkadaşlarının tebriklerini kabul etti.

Uzun zamandır kadroya girememesine rağmen Antalyaspor önünde forma giyen ve 11,5 kilometre ile maçın en çok koşan ismi olan Selçuk Şahin de tebrikleri topladı. Doktor Burak Kunduracıoğlu da adeta fazla mesai yaptı. Devre arasında Sow’un kaşına 6, maç bitiminde Kuyt’ın kafasına 3, Salih’in dudağına 2 dikiş atıldı. Özellikle Kuyt’ın tekmeye kafa uzattığı pozisyonda darbe alması herkesin dilindeydi.

Kanarya, kupayı Saracoğlu’nda kaldıracak

Pazar günü deplasmanda Beşiktaş’la karşılaşacak Fenerbahçe, derbiyi kazanırsa şampiyonluk turu atacak. Sarı-Lacivertli taraftarların şu an en çok merak ettiği konuların başında ise şampiyonluk kupasının ne zaman verileceği geliyor. Sporx’in haberine göre Futbol Federasyonu yetkilileri, Olimpiyat Stadı’nda kupanın olmayacağını belirtiyor. Fenerbahçe’nin ligi garantilemesinin ardından oynayacağı ilk iç saha maçında kupayı alması planlanıyor. Kanarya, derbi sonrası Kadıköy’de Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

Caner Erkin zamlı sözleşme teklifi bekliyor

Fenerbahçe, sezon sonunda sözleşmesi biten Caner Erkin ile bu hafta masaya oturma kararı aldı. www.sampiy10.com’a konuşan milli futbolcunun menajeri Batur Altıparmak, “Caner’i uzun süredir takip eden pek çok Avrupa kulübü var. Bunların arasında İtalyan, İngiliz ve Fransız ekipleri de bulunuyor.” dedi.

F.Bahçe ile masaya oturmadan başka kulüple görüşmeyeceklerini belirten Altıparmak, Sarı-Lacivertlilerden bu hafta yeni teklif beklediklerini dile getirdi. Kanarya’da yıllık 700 bin dolar garanti para alan Caner’in 2,5 milyon dolar istediği öne sürüldü.
Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde