Son dakika… Bülent Arınç’ın damadı ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklandı

Son dakika… Bülent Arınç’ın damadı ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklandı

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter'in FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alındı. Ekrem Yeter, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Son dakika… Bülent Arınç’ın damadı ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklandı
16px
24px
05.06.2017 11:52
ABONE OLgoogle

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Yeter, çıkarıldığı savcılık tarafından tutuklama talebiyle Sorgu Hakimliğine sevk edilmişti. Yeter, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter, daha önce KHK ile kamu görevinden alınmıştı. Yeter, Arınç’ın kızı Ayşegül Arınç ile evli. Ekrem-Ayşegül Yeter çiftinin 12 yaşında Mehmet Akif isminde bir çocukları var.

GÖKÇEK İLE TWITTER’DA ATIŞMIŞTI

Ekrem Yeter’in ismi ilk olarak Melih Gökçek ile Bülent Arınç arasındaki tartışmada gündeme gelmişti. Melih Gökçek “Bülent Arınç’ın kızı ve damadı Doç. Dr. Ekrem Yeter fanatik paralelcidir” demişti. Melih Gökçek’in iddiası üzerine Ekrem Yeter twitter hesabından açıklama yapmış ve Gökçek’e şu yanıtı vermişti; “Ey Gökçek! Öncelikle şunu ifade etmeliyim ki iyi niyetinden bir an bile şüphe etmediğim, dürüst, namuslu ve vicdan sahibi bir adamın damadı olduğum için gurur duyuyorum. Ancak bana ve eşime paralel demişsin, eğer paralelden kastın vatana millete ve insanlığa hizmet edenlere alkış tutmaksa evet biz sonuna kadar paraleliz. Yok eğer paralelden kastın devlete ve millete kumpas kurmak, ihanet etmek, rant peşinde koşmak, yalancılık, dalkavukluk, sinsilik, arkadan kuyu kazmak, belden aşağı vurmak ise onu biz bilmeyiz ama…”

İLK DAMAT VAKASI: KAVURMACI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından AKP içerisindeki üst düzey FETÖ vakası, soruşturmanın İstanbul ayağında yaşanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı işadamı Ömer Faruk Kavurmacı, örgütün finans ayağına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 8 Eylül 2016 günü tutuklanmıştı. Kavurmacı, sağlık sorunları gerekçe gösterilerek 4 Mayıs 2017 günü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Yaklaşık 8 ay cezaevinde kalan Kavurmacı’nın tahliyesi Ankara kulislerinde de tartışmalara neden olmuştu.

YETER İÇİN TUTUKLAMA KARARI ÇIKTI
Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in hakimlik sorgusu tamamlandı. Yeter, ‘terör örgütü üyeliği’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bülent Arınç'ın eski ortağı gözaltına alındı iddiası

AKADEMİSYENLİKTEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

 FETÖ ile mücadele kapsamında OHAL çerçevesinde yayımlanan 2 Eylül 2016 tarihli 673 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile üniversitelerde, emniyet, jandarma, sahil güvenlik ve kamuda çok sayıda kişi meslekten ihraç edilmişti. İhraç edilenler arasında Bülent Arınç'ın damadı Ekrem Yeter de vardı. Ekrem Yeter, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalı'nda 'doçent' olarak görev yapmaktaydı.

BÜLENT ARINÇ'TAN AÇIKLAMA

Ekrem Yeter'in gözaltına alınması sonrası Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan ilk açıklama geldi

AKP'li Bülent Arınç, damadının gözaltına alınmasına ilişkin konuştu. Arınç, "Bir süreç var. İnşallah en kısa sürede bir haber alacağız. Damadımıza her bakımdan güveniyoruz. Kesinlikle bir ilişkisi olmadığına inanıyoruz. Kendisini sevinçle bekliyoruz" dedi.

 DEMOKRASİ NÖBETİNDEN FOTOĞRAF

Ekrem Yeter, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetine katılmış ve fotoğrafını sosyal medyadan paylaşmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde