Soma patronu uyardı: Gelmeyenin iş akdi feshedilir

Soma patronu uyardı: Gelmeyenin iş akdi feshedilir

301 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan Soma Kömür İşletmeleri'nden işçilere 'şaka' gibi çağrı yapıldı.

Soma patronu uyardı: Gelmeyenin iş akdi feshedilir
16px
24px
28.07.2014 08:15
ABONE OLgoogle
Manisa Soma'da mayıs ayında meydana gelen maden faciasında 301 işçinin yaşamını yitirmesine neden olan Soma Kömür İşletmeleri'nden işçilere 'şaka' gibi çağrı yapıldı.

21 Temmuz'da işçilere gönderilen yazıda, 'İş güvenliğini unutmuşsunuzdur' gerekçesiyle şirkete ait, Karanlıkdere Doğu silosu mevkii Işıklar Ocağı'nda hazır bulunmaları istendi.

'Şirketiçi İş Güvenliği Eğitimine Davet' başlığıyla gönderilen yazıda şu görüşlere yer verildi: "13 Mayıs'ta şirketimize ait Eynez Kömür Ocağı'nda meydana gelen iş kazasından bu tarihe kadar işyerlerimizde işin durdurulması sebebiyle çalışma yapılmamış- yapılamamıştır.

Şirket yönetimi, çalışmadan geçen uzun süre sebebiyle iş güvenliği eğitimlerinde unutma olabileceği endişesi taşımaktadır. Bu eksikliğin giderilmesi için çalışanlarımıza şirketiçi iş güvenliği eğitimlerinin tekrar verilmesi kararı alınmıştır..."

GELMEYENİN İŞ AKDİ SONLANIR 

Holding yetkililerinin çalışanlara gönderdiği yazıda, eğitime gelinmemesi durumunda, 'İş hukuku mevzuatı' çerçevesinde işlerine son verileceği de belirtildi. Yazıda şunlar yer aldı:

"Alınan karar doğrultusunda iş bu tebligatın tarafınıza tebliğ tarihinden sonraki ilk iş günü, şirketimize ait bulunan Işıklar Karanlıkdere Doğu Silosu mevkii Işıklar Ocağı'nda hazır bulunmanız gerekmektedir. Belirtilen tarihte hazır bulunmanıza hukuki bir engel var ise bunu aynı süre içerisinde bağlı bulunduğunuz şirket yönetimine bildirmeniz, aksi takdirde iş hukuku mevzuatının şirketimize vermiş olduğu kanuni haklardan iş akdinin haklı nedenle feshi dahil olmak üzere hukuki haklarını kullanmak zorunda kalınacağı hususunu tarafınıza tebliğ ederiz." 

Erhan Öztürk/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde