Soma’nın patronuna şok dava

Soma’nın patronuna şok dava

301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili Soma Holding patronu Alp Gürkan ve 4 şirket yöneticisi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Soma’nın patronuna şok dava
16px
24px
24.11.2016 05:03
ABONE OLgoogle

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili Soma Holding patronu Alp Gürkan ve 4 şirket yöneticisi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Gürkan ve 4 yönetici hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten dava açıldı. Davanın Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüleceği, Gürkan hakkında zorla getirme kararı da bulunduğu öğrenildi.

Gürkan ve diğer yöneticiler hakkındaki takipsizlik kararı mağdur avukatlarının ısrarlı itirazları sonucu bundan bir süre önce kaldırılmıştı.

Müşteki avukatlarından Seçil Ege Değerli yeni açılan davayla ilgili şu bilgileri verdi: 

“Şirketin patronu Alp Gürkan, Genel Müdür Teknik Yardımcısı Hayri Kebapçılar, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yiğit, İş Güvenlik Uzmanı Murat Bodur, Acil Durum Yöneticisi Haluk Evinç hakkında dün itibarıyla iddianame kabul edildi ve dava açıldı, talimatla ifadelerinin alınmasına ve zorla getirilmelerine de karar verildi.

Tutuklu sanıklar ‘Olası kasıtla adam öldürmek’ten yargılanırken bu 5 kişi için ‘Bilinçli taksirle adam öldürmek’ten dava açıldı. Ancak 5 kişinin kusuru diğerlerinden daha hafif değil. Bilirkişi raporunda da kusurlarına işaret ediliyordu. Dava da bu rapora dayalı olarak açıldı. Aslında asli kusurlu olarak yer alıyorlar. Tutuklu yargılanmaları için tutuklama talebinde bulunduk”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde