Soma Holding’e ceza yerine ödül

Soma Holding’e ceza yerine ödül

EPDK, Soma AŞ’ye ait Gürmin Enerji’nin Amasya’da kömürle çalışan termik santral kurması için ilk onayı verdi

Soma Holding’e ceza yerine ödül
16px
24px
31.07.2014 04:23
ABONE OLgoogle
Cumhuriyet gazetesinden Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK); 301 maden işçisine mezar olan madeni işleten Soma AŞ’ye ait Gürmin Enerji Madencilik firmasının Amasya’ya kurulması öngörülen termik santral başvurusunda önlisans için ilk adımı attı ve firmanın Amasya’da kurulması öngörülen termik santral için yaptığı başvuruyu haziran ayında değerlendirmeye aldı.

Projeye göre, Merzifon ve Suluova arasında 300 megavatlık kömürle çalışan bir termik santral kurulacak. Amasya’ya kurulacak santral için TEİAŞ’tan bağlantı görüşü alınması ve önümüzdeki günlerde ön lisans sürecinin tamamen olumlu olarak bitmesi bekleniyor.

AMASYA'YI DA RÖDAVANSLA ALDI

Söz konusu firmanın ön lisans süreci içinde imar planının onaylanması, ön proje onayı bağlantı ve sistem kullanım anlaşmaları için başvuru yapması, ÇED olumlu kararını sunması ve yapı ruhsatı alması gerekiyor.

Soma AŞ, faciadan yaklaşık bir yıl önce 15 Mayıs 2013 tarihinde 35 yıllık rödovans hakkını başka bir firmadan almıştı. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde