Şok iddia: Reklam için STK'lara baskı yapıldı

Şok iddia: Reklam için STK'lara baskı yapıldı

Bugün gazetelerde 97 STK ve derneğin altında imzası olan ilginç bir reklam yayınlandı. O reklamın arkasında bakın neler varmış?

Şok iddia: Reklam için STK'lara baskı yapıldı
16px
24px
05.12.2013 10:22
ABONE OLgoogle

Türkiye'nin önde gelen dini cemaat, vakıf ve dernekleri dershane gündemiyle başlayan tartışmalarda AK Parti Hükumetlerinin hedef gösterilmesine, karşı bir bildiri yayınlandı. 

Altında 97 STK'nın logosunun olduğu bildiride hükümete destek var.  İlana destek veren 97 Sivil Toplum Kuruluşu'nun arasında; İsmailağa Cemaati, Menzil Cemaati, Erenköy Cemaati, Akabe Vakfı, Hüdayi Vakfı, Safa Vakfı, Sami Efendi Vakfı ve Barla Platformu gibi referans kuruluşların yanı sıra İHH, Yardımeli, Verenel, TürkiyeBeyazay Derneği, Deniz Feneri gibi yardım kuruluşları da yer aldı. MÜSİAD, ASKON,TÜMSİAD gibi sanayici ve işadamları dernekleriyle birlikte, Bilim ve Sanat Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Yazarlar Birliği, ÖNDER, Ensar Vakfı ile Akademi gibi eğitim kurumları da bildiriye destek verdi.

MEHMET BARANSU'DAN ŞOK İDDİA: ZORLA LOGOLARI KONULDU

MİT fişleme sıkandalını ortaya çıkaran Taraf Gazetesi'nden Mehmet Baransu reklamla ilgili şok bir iddia bulundu. Baransu, Yalçın Akdoğan tarafndan kaleme alınan metne dernek ve vakıfların logosu dayatma ile konduğunu iddia etti. İşte tweetterdan paylaştığı o yazı:

"MGK'da imzası olan Erdoğan, şimdi de talimatla (emir de diyebilirsiniz) pekçok STK, Vakıf, cemaat, ve derneğe başka türlü imza dayatıyor.

YALÇIN AKDOĞAN KALEME ALDI

İlk okuyuşta Yalçın Akdoğan tarafndan kaleme alındığı hemen anlaşılan bir metin hazırlanmış. Erdoğan'ın has adamlarından Hasan Doğan, Mustafa Varank, bir sürü vakıf, dernek, cemaatle temasa geçip, bu metnin altına amblemlerini konması için ikna etmiş.

Erdoğan'ın isme ve gücü kullanılarak, kimine gönül koyarak, kimi itilerek, kimi zorlanarak bu metnin altına amblemleri koydurulmuş.

REKLAM PARASI TURKUAZ'IN AJANSINDAN

Bu metin gazetelerde tam sayfa ilan olarak yayımlanacak. Ve Turkuaz medyaya çalışan bir ajans üzerinden de finansmanı sağlanacak.

Milli İrade Platformu diye de bir de platform icat edilmiş bu iş için. Tamamen Erdoğan'ın masasında pişirilen, zorlanan ve Varank-Doğan ikilisi üzerinden realize edilen bir metin. Böyle ilan komikliklerine, muhafazakar kesimin üzerine hükümet baskısı kurarak

imzacı pozisyonuna düşürmeye vs. hiç gerek yok. İçten bir pişmanlık ve samimi bir özür yeterdi sevgili Hükümet.

Yalçın Akdoğan'ın emeğine de yazık. Hasan Doğan ve Mustafa Varankın koştur koştur kapı kapı dolaşmasına da.

Bu saate kadar neden mi bekledim. Bekledim ki ilanı versinler, ondan sonra oyunlarını yazayım. İlanlar gazetelerde yarın. Darbeciler de ben belgelerı yayımladıkça doğan grubuna ilan veriyordu.

Darbecilerin, Cumhuriyet Çalısma Grubunun, Cumhuriyet mitinglerinin nasıl sözde STKları varidiyse, ak partinin de sözde STKları var:)

İMZASI BULUNAN BURA DERNEĞİ'NDEN TEPKİ

İŞTE O REKLAM

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde