Şok iddia: Erdoğan neden Cumhurbaşkanı olamaz?

Şok iddia: Erdoğan neden Cumhurbaşkanı olamaz?

MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan'la ilgili şok bir iddiada bulundu

Şok iddia: Erdoğan neden Cumhurbaşkanı olamaz?
16px
24px
24.04.2014 15:46
ABONE OLgoogle
MHP Grup Başkanvekili Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin üç yıllık olduğunu, dolayısıyla Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etti

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ermeni soykırımı iddiaları ve Başbakan Erdoğan'ın Ermenilere yönelik taziyelerini içeren mesajlarını değerlendirdi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Halaçoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin, o dönmede üç yıllık olduğunu savunan Halaçoğlu, "Dolayısıyla Başbakan Erdoğan Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamaz" iddiasında bulundu.

Bu okulun 1980'den sonra fakülte haline geldiğini ifade eden Halaçoğlu, "4 yıllıksa Başbakan açıklasın, diplomasını göstersin" diye konuştu.

Halaçoğlu, bu okulda yangın çıktığı için bütün belgelerin yok olduğunu, sonradan başvuranlara diploma verildiğini kaydetti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde