Şok görüntüler: Gaziantep'te turistleri kovaladılar

Şok görüntüler: Gaziantep'te turistleri kovaladılar

Gaziantep’te turistleri "Defolun gavurlar" diyerek kovdular

Şok görüntüler: Gaziantep'te turistleri kovaladılar
16px
24px
19.08.2016 11:40
ABONE OLgoogle
Gaziantep'te bir grup, "Gavur oğlu gavur" diyerek Uzakdoğulu turistleri kovdu. Kovma anları kameralara yansıdı.

Şehirde tarihi ve turistik yerleri gezen Güney Koreli 5 turiste, cami avlusunda bir grup 'Misyonerlik yapıyorsunuz defolun gidin' diyerek saldırdılar.

Kentin tarihi ve turistik yerleri gezen kadınlı erkekli turist grubu Ulucami avlusuna da uğradı. Burada turistlerin İngilizce konuştuğunu duyan birkaç kişi tepki gösterdi. Toplanan grup, turistlerin misyonerlik yaptığını ileri sürerek polisi aradı.

Turistler bu tepki karşısında şaşırırken gruptakiler "Misyonerlik yapıyorsunuz. Müslümanlara yardım vererek Hıristiyan yapıyorsunuz. Deniz mi var, park mi var ne işiniz var burada" diye bağırmaya başladı.

Tepki üzerine cami avlusundan çıkan turist grubunun peşinden gelenlerden sakallı ve takkeli bir kişi parktaki temizlik işçisinin elindeki süpürgeyi alarak saldırmak istedi. Çevreden müdahale eden bazı vatandaşlar bu kişiyi engellerken, Güney Koreli turistler bölgeden uzaklaştı.

Facebook’ta yayınlanan ve dün çekildiği belirtilen video görüntüsünde yaşlı, uzun sakallı ve şalvarlı bir kişinin, Uzakdoğulu olduğu anlaşılan bir turist grubunun kente gelmesine sözlü saldırıda bulunduğu görülüyor.

Söz konusu kişi, turistleri eliyle uzaklaştırmaya çalışırken, “Buralarda ne geziyorsunuz” diye bağırıyor. Bunun üzerine şaşıran ve Türkçe bilmedikleri için karşılık veremeyen turistler, uzaklaşmaya başlıyor.

Bağıran kişi yanındakilerle birlikte turistlerin peşinden giderken “Defolun gidin buradan. Yallah. Ahlaksız adamlar. Siz Müslümanları Hristiyan yapıyorsunuz ya! İmansızlar!” diyor.

Saldırgan gruptan birinin de “Gavur oğlu gavurlar sizi” dediği duyuluyor. Uzaklaşan turist grubu bir süre sonra durunca, saldırganlar tekrar yanlarına gidiyor.

Bu sırada turistlerin yanından geçen temizlik görevlisinin süpürge sopasını almaya çalışan yaşlı adam, turistleri sopayla dövmekle tehdit ediyor.

Kendisine tepki gösteren çocuklu bir kadına da ‘Sana ne’ diyerek tepki gösteriyor.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde