Şok ayrıntı: Hafriyatçıya para ödediği için tutuklanmış

Şok ayrıntı: Hafriyatçıya para ödediği için tutuklanmış

Nefret operasyonu kapsamında 1 ay tutuklu kalan Halit Dumankaya’nın inşaatlarda iş yapan şirketlere ödediği ücretler suç delili olarak gösterildi.

Şok ayrıntı: Hafriyatçıya para ödediği için tutuklanmış
16px
24px
23.05.2016 08:50
ABONE OLgoogle
 Nefret operasyonu çerçevesinde 22 Nisan’dan bu yana tutuklu bulunan Dumankaya İnşaat’ın murahhas üyesi Halit Dumankaya önceki akşam tahliye edilirken soruşturmanın şok eden ayrıntıları da ortaya çıktı.

Dumankaya’nın varlığı hiçbir hukuki kararda yer almayan “FETÖ/PDY” örgütüne  finansman sağladığı iddia edilirken, işadamı tahliyesinin ardından yaptığı açıklamada, finansman olarak gösterilen 5 ayrı çekin fiilen inşaatlarda iş yapan şirketlere gerçekleştirilen ödemeler için verildiği belirtildi. Yani Türkiye’nin en büyük inşaatçılarından biri olan ve her yıl binlerce konut üreten firmanın patronlarından biri inşaatlarda iş yapan hafriyatçı, betoncu ya da diğer tedarikçilere iş için yaptığı ödemeler gerekçesiyle bir ayı aşkın süredir tutuklu kaldı.

MAHKEME: TERÖR YOK İŞ VAR

Mahkeme Halit Dumankaya ile birlikte soruşturma kapsamındaki 5 kişi hakkında daha tahliye kararı verdi. Mahkemenin tahliye gerekçesinde, “Şüpheli Halit Dumankaya’nın silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanını Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet suçlarını işlediğine dair tutuklamayı haklı gösterecek kuvvet ve nitelikte delil bulunmadığı kanaatine varılmıştır. Şüpheliye isnat edilen örgütün finanse edilmesinde kullandığı iddia olunan 5 ayrı çekin fiilen iş yapan firmalara işleri karşılığında verildiği belirlenmiştir” denildi.

Halit Dumankaya ile birlikte Nihat Kayalıdağ, Mehmet Kızılkaya, Fikret Baydak, Fikret Cırık ve Mubin Kılıç’ın da tahliyesine karar verdi. Son kararının ardından Dumankaya Holding yöneticilerinin de içinde bulunduğu 46 kişiyi kapsayan İstanbul’daki nefret ve sindirme operasyonunu soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 3’e indi.

İşadamına “İstanbul dışına çıkamazsın” denildi

Daha önceki nefret operasyonlarında yargılananlar için yurtdışı yasağı getiren mahkeme bu kez bir adım daha ileri gitti. Aralarında Halit Dumankaya’nın da bulunduğu tahliye edilen sanıklar için şehir dışına çıkış yasağı getirildi. Yani Türkiye’nin birçok kentinde iş yapan işadamının İstanbul dışına çıkışı yasaklandı.

Boydak’ı da batık kredi vermediği için tutuklamışlardı

AKP iktidarının Gülen Cemaati’ne yakın isimleri sindirmek için yaptığı hukuksuz operasyonların bir başka kurbanı olan ve 2.5 ay tutuklu kaldıktan sonra geçen hafta serbest bırakılan Hacı Boydak da devletin kanunlarına uyduğu için hapis yatmıştı. Boydak’ın hissedarı olduğu Türkiye Finans Katılım Bankası’nın, çekleri geri dönen bir market sahibine, BDDK’nın koyduğu kurallara uygun şekilde kredi vermemesi yüzünden, Hacı Boydak daha önce hiç görmediği bir esnafı “batırmak istiyor gerekçesiyle tutuklanmıştı.

MeydanGazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde