Şok! Yemek şirketiyle sözleşmede “5 kez zehirlemeye izin var” maddesi..

Şok! Yemek şirketiyle sözleşmede “5 kez zehirlemeye izin var” maddesi..

Binbaşı A.A.’nın ifadesine göre; yemek şirketiyle yapılan sözleşmede şirkete “5 kez zehirlenme” vakasına kadar izin verildiği ortaya çıktı.

Şok! Yemek şirketiyle sözleşmede “5 kez zehirlemeye izin var” maddesi..
16px
24px
23.06.2017 11:42
ABONE OLgoogle

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda akşam yemeğinin ardından rahatsızlanan çok sayıda asker, besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırılmıştı. 731 asker zehirlenirken, tedavi edilen asker sayısının 3000'e ulaştığı öğrenildi. Er Hüsnü Özel ise hayatını kaybetti ve toprağa verildi.

Asker zehirlenmelerinin ardından Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyonlar yaparak yemek şirketi çalışanları ve kışlada görevli rütbeleri askerler hakkında işlem yaptı.

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Binbaşı A.A.’nın ifadesi ortaya çıktı.

Binbaşı A.A.’nın ifadesine göre; yemek şirketiyle yapılan sözleşmede şirkete “5 kez zehirlenme” vakasına kadar izin verildiği ortaya çıktı.

“AÇIK MADDE OLARAK 5 KEZ ZEHİRLENME VAKASI OLMASI DURUMUNDA…”

Yemek kontrolünün başındaki isim olduğuna Emniyet ifadesinde dikkat çeken Binbaşı A.A., ilk zehirlenme olayının ardından bir yazı ile sözleşmenin feshinin yapılması gerektiğini komutanlarına bildirdiğini söyledi. Sözleşmede yer alan bir madde nedeniyle fesih yapılmadığını komutanlarının anlattığını belirten Binbaşı A.A. ifadesinde şunları söyledi:

“Zehirlenme vakaları ile ilgili olarak ilk zehirlenme vakası olduğunda, üst rütbedeki komutanlarıma durumdan dolayı zehirlenme vakası gereği sözleşmenin feshedilmesi ve ceza işlem için bilgi verdim ve yazı yazdım. Ancak üst rütbeli komutanlar sözleşmede açık madde olarak 5 kez zehirlenme vakası olması durumunda veya yemeklerin kötü çıkması durumunda sözleşmenin feshedilebileceği şeklinde kesin amir hüküm var diye bana söylediler. Ben de bu amir hükmü sözleşme maddeleri arasında okudum. Yemek hizmeti sunan şirket ile Milli Savunma Bakanlığı sözleşmeyi yapmıştır.”

“BİZLER DE SÖZLEŞMENİN DIŞINA ÇIKAMADIĞIMIZ İÇİN…”

Binbaşı A.A. ifadesinde ayrıca yemek şirketinin sözleşmeye aykırı davrandığını da vurgulayarak “Yapılan bu sözleşme maddelerinde 3000 kişiye yemek çıkartılacağı ve personel olarak 202 kişinin çalıştırılacağı belirtilmesine rağmen yemek miktarı yaklaşık olarak 7000 kişiliktir. Bu durum da personel üzerinde bir takım yorgunluk ve işin özen dışı yapılmasına neden olmaktadır” açıklamasında bulundu.

Firmalardan gelen tüm malların analiz ettirilmediğini de iddialarına ekleyen Binbaşı A.A. ifadesini şu çarpıcı sözlerle sonlandırdı:

“Ayrıca günlük tüketime tabi mallar içerisinde farklı firmalardan alınan mallar arasından sadece bir tanesi sözleşme gereği analize gönderiliyor ve bu ürünün analizinin uygun sonuç olarak gelmesi ile diğer firmalardan gelen mallara da uygun raporu verilmiş oluyor. Her farklı mal için uygun analiz yapılması gerekir. Bizler de sözleşmenin dışına çıkamadığımız için böyle bir durumla karşı karşıya kalıyorduk. Bu zehirlenme olayında benim ve başkanlığını yaptığım kontrol teşkilatı üyelerinin bir sorumluluğu, kusuru yoktur.”

Caner Taşpınar/OdaTV

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde