Şişli'de ranta göz açtırmadı hayatını kaybetti

Şişli'de ranta göz açtırmadı hayatını kaybetti

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş hayatını kaybetti

Şişli'de ranta göz açtırmadı hayatını kaybetti
16px
24px
19.07.2016 15:15
ABONE OLgoogle
Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcımız Cemil Candaş (52), 18 Temmuz 2016 tarihinde belediye binasında saat 15.30 sularında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Candaş, beyin sapına isabet eden kurşun nedeniyle hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış 19 Temmuz günü saat 17.15’te hayatını kaybetmiştir.

Saldırgan Şişli Belediyesi güvenlik görevlileri ve personeli tarafından etkisiz hale getirildikten sonra, emniyet güçleri tarafından gözaltına alınmıştır. Menfur saldırının gerçekleştirildiği silah, organize bir şekilde binaya sokulmuştur.



7 ay önce göreve gelen Cemil Candaş, eskiden beri Şişli’yi imarda rant yuvası olarak gören ve bundan sonra da böyle devam edeceğini sananlara göz açtırmamıştır. Onurlu duruşu ve dürüst kişiliği ile herkese örnek olan Cemil Candaş, daha önce de iki kez silahla tehdit edilmiş ve konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusu yaparak koruma talebinde bulunmuştur. Ne yazık ki, olayın olduğu güne kadar kendisine koruma tahsis edilmemiş olup, menfur saldırıdan sadece 2 gün önce tekrar savcılığa giderek, olayın ciddiyetini bir kez daha aktarmıştır.

Başkan yardımcımız Cemil Candaş’ı katleden ve temiz bir Şişli istemeyenlerin, bu hain saldırısını şiddetle kınıyoruz. Failler, temiz belediyecilik ilkemizi bir türlü kabullenemeyip, bozuk düzenin devam etmesini isteyenler ve rant kapıları teker teker suratlarına kapananlardır.

Olayın en ince ayrıntısına kadar aydınlatılması, azmettirenlerin bulunması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve emniyet güçleri ile yakın temaslarımız devam etmektedir. Çok kıymetli çalışma arkadaşımızı katledenlerin peşini bırakmayacağımızı ve hainlerin en ağır cezayı alması için hukukun bize verdiği her türlü olanağı kullanacağımızı herkesin bilmesini isteriz.

Adalet önüne çıkarılıp, cezalarını alıncaya kadar Cemil Candaş’ı katledenlere şunu haykırıyoruz; ne sizlerin, ne başkalarının ne bugün ne de yarın, Şişli halkını sömürmesine canımız pahasına izin vermeyeceğiz! Korkmuyoruz!

Bizler sadece çok sevdiğimiz bir çalışma arkadaşımızı kaybetmedik, haksızlıklar karşısında dilsiz şeytan olmayan, gerçek bir demokratı kaybettik.

Her zaman sevecen kişiliğiyle hatırlayacağımız Cemil Candaş’a Tanrı’dan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. 

Şişli Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde