Sir Branson 2015'te cep'e gelecek

Sir Branson 2015'te cep'e gelecek

Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketlerinden Virgin Mobile, 2015'te Türkiye'ye geliyor.

Sir Branson 2015'te cep'e gelecek
16px
24px
19.09.2014 05:31
ABONE OLgoogle
 Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketlerinden Virgin Mobile, 2015'te Türkiye'ye geliyor. İngiltere'nin en zengin işadamlarından olan "Sir" lakaplı Virgin Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Richard Branson, mobil iletişim için ilk adımı attı.

Branson'un ilk adımı ise şirketi Virgin Mobile'ın Türkiye projeleri için kredi almak oldu. Virgin Mobile Central and Eastern Europe (VMCEE BV) firması, CEE Mobile Capital LLC, Delta Partners Emerging Markets TMT Growth Fund II, Avrupa Yatırım Bankası ve Uluslararası Finans Kurumu tarafından yaklaşık 120 milyon liralık (40 milyon euro) kredi aldı. 

4.6 MİLYAR DOLARI VAR 

VMCEE BV şirketinin CEO'su Alan Gow, Virgin Mobile'ın 2015'te Türkiye'de faaliyetine başlayacağını söyledi. Gow, "Türkiye çok büyük bir genç nüfusa sahip. Mobil iletişim sevgisi de oldukça yüksek. Virgin için cazip bir ülke ve gelecek yıl Virgin Mobile markasını başlatmak istiyoruz" dedi. Virgin Group'un sahibi Branson 4.6 milyar dolarlık servetiyle İngiltere'nin en zengin 6'ncı kişisi olarak biliniyor. 

11 ÜLKEDE FAALİYETTE 

15 milyar sterlin geliri olan firmanın çalışan sayısı ise 50 binden fazla. Avustralya'dan Kanada'ya ABD'den Hindistan'a 11 ülkede faaliyet gösteriyor. Virgin Mobile, Türkiye'de Avea ile masaya oturmuştu. Avea'nın altyapısını kiralamayı planlayan şirket, kendi markasıyla faaliyet gösterecek.
Kerim Ülker/Sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde