Sinpaş’ı 426 rezidans kesmedi, 1166’ya çıkarttı

Sinpaş’ı 426 rezidans kesmedi, 1166’ya çıkarttı

10 Şubat 2014 tarihinde savcıya ifade veren Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Bomonti Karayolu Tüneli’nin girişindeki projesini yeniledi.

Sinpaş’ı 426 rezidans kesmedi, 1166’ya çıkarttı
16px
24px
24.04.2014 07:33
ABONE OLgoogle
AKP’nin kurucularından Prof. Dr. Nazım Ekren'in geçen yıl yönetim kuruluna girdiği Sinpaş, Şişli Bomonti'deki projesini revize etti. Sinpaş, inşaat ruhsatı 426 rezidans üzerinden alınan projeyi yenileyerek, rezidans sayısını 1166’ya çıkarttı

İkinci dalga yolsuzluk operasyonu kapsamında, 10 Şubat 2014 tarihinde savcıya ifade veren Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Bomonti Karayolu Tüneli’nin girişindeki projesini yeniledi.

Yeni proje, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) için İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunuldu. Eski projede 37 kat olan rezidans, revize proje ile 8'i bodrum kat olmak üzere 55 kat olarak planlandı.

Eski projedeki rezidans sayısı 426 iken, yeni proje ile yapılacak olan rezidans sayısı da 1166’ya çıkartıldı. Revize proje onaylanırsa, bitişik parselde yer alan Anthill Rezidans gökdelenlerinin yanında bir yenisi daha yükselmiş olacak.

2017'DE İSKANA AÇILACAK

Revize edilen 'Sinpaş Bomonti' projesi ile ilgili olarak hazırlanan tanıtım dosyasında özetle şöyle deniliyor: “Yapı Ruhsatı alınmış proje için Mayıs 2013 tarihinde inşaata başlanmış olup, projede tadilata karar verilmiş ve proje revize edilmiştir. Revize edilen proje (1166 adet residence + 75 adet ofis + 9 adet ticari alan olmak üzere) toplam 1250 adet bağımsız bölüm kapasiteli olacak şekilde yeniden projelendirilmiştir. Projede iş akım, tadilat proje onayı (revize) ve yeni yapı ruhsatı alınması aşaması, inşaat aşamasının tamamlanması ve iskan aşamalarından oluşmaktadır. Projenin Nisan-2017 tarihinde
tamamlanması ve Mayıs-2017 tarihinde iskana açılması planlanmaktadır.”

ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISI SİMPAŞ'TA

Bomonti projesini yaklaşık olarak üçe katlayarak revize eden Sinpaş’ın yönetim kuruluna geçen yıl bağımsız üye olarak Prof. Dr. Nazım Ekren’i alması oldukça dikkat çekici. Halen İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Nazım Ekren 1956 İstanbul doğumlu. Bursa İktisadi Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Uludağ Üniversitesi'nden uluslararası bankacılık konusunda doktor, Marmara Üniversitesi'de iktisat teorisi konusunda doçent oldu.

Manchester Business School'dan Gelişen Ülke Bankalarının Uluslararası Faaliyetleri konusunda profesör ünvanı aldı. AKP’nin kurucuları arasında yeraldı. 22. ve 23. dönem İstanbul Milletvekilli seçildi. Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevini yürüttü.

1 Mayıs 2009 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile bakanlar kurulundan ayrıldı. 25 Ağustos 2011 tarihli YÖK onayı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü oldu. 2013’te Sinpaş GYO’nun yönetim kuruluna bağımsız üye olarak girdi.
Mehmet Demirkaya/Yurt Gazetesi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde