Şimşek'den vergi indirimini sevinenlere şok haber: Telafi edeceğiz...

Şimşek'den vergi indirimini sevinenlere şok haber: Telafi edeceğiz...

MTV zammı yüzde 40'tan yüzde 25'e indirildi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek vergi indirimine sevinenlere ABD'den kötü haber verdi...

Şimşek'den vergi indirimini sevinenlere şok haber: Telafi edeceğiz...
16px
24px
13.10.2017 20:18
ABONE OLgoogle

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin yüzde 40 arttırılmasını öngören Torba Yasa Tasarısında, bu artış oranları geri çekildi.

Tasarının görüşmeleri sırasında verilen bir önerge ile motor hacmine bakılmaksızın bütün araçlarda yüzde 40 olan MTV artış oranı 1300 CC’ye kadar olan araçlar için yüzde 15’e indirildi. Silindir hacmi 1300 CC’nin üzerinde olan araçların 2018 yılı MTV’si ise yüzde 25 oranında arttırıldı.

Tasarının bir diğer tepki çeken maddesi olan gelir vergisi dilimini değiştiren hükümler de tasarıdan çıkarıldı. Torba Kanun Tasarısında gelir vergisi tarifesinin üçüncü dilimindeki yüzde 27’lik oranın yüzde 30’a çıkaran ve ücretlilerin gelirini azaltacağı için tartışmalara neden olan madde AK Parti milletvekilleri tarafından veriler önergeyle tasarıdan çıkarıldı.

Bu indirimler şüphesiz bütçede önemli bir gelir kaybına neden olacaktı. 

G20 Bakanlar zirvesi için Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yeni vergi artışı sinyali verdi. Şimşek, twitterdan "Orta Vadeli Program ve bütçe hedefleri değişmeyecek. Değişiklik yaptığımız vergi düzenlemelerini telafi edecek tedbirler alacağız" dedi. Bu uzmanlar tarafından yeni vergi artışı ve zam sinyali olarak algılandı...

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde