Şimşek: "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değil"

Şimşek: "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değil"

Erdoğan'ın açıklaması sonrası bir açıklama da Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi.

Şimşek: "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değil"
16px
24px
12.01.2017 15:38
ABONE OLgoogle

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Merkez Bankası'nın eli kolu bağlı değildir. Geçmişte olduğu gibi gereken tedbirleri alıyor, alacak. Fiyat istikrarı temel önceliklerimizdendir" dedi

Dolar ve euro kurunun analistlerin yıllık tahminlerini iki hafta gibi kısa bir süre içinde yakalaması sonrası gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın gerekli tedbirleri alacak imkan ve kabiliyete sahip olduğunu belirtti.

Twitter üzerinden bir açıklama yapan Şimşek, Merkez Bankası'nın elinin kolunun bağlı olmadığını belirterek, "Geçmişte olduğu gibi gereken tedbirleri alıyor, alacak." dedi.

Şimşek, fiyat istikrarının temel öncelikleri arasında yer aldığını ifade etti.

Mehmet Şimşek, temel göstergelere dikkat çekerek, "Bugünlerde piyasanın modu, bardağın yarısı dolu yarısı boş şeklinde. Kalkan toz aşağı iner, önemli olan temel göstergeler" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde