Simit kirasının yarısı devletten

Simit kirasının yarısı devletten

Simit Sarayı, dünyanın en pahalı kiralarına sahip Londra’da üçüncü şubesini Piccadilly’de açtı. Kiranın yarısını Turquality kapsamında devlet ödüyor.

Simit kirasının yarısı devletten
16px
24px
21.08.2015 05:33
ABONE OLgoogle
Simit Sarayı, dünyanın en pahalı kiralarına sahip Londra’da üçüncü şubesini Piccadilly’de açtı. Yurt dışında 108 mağazası olan Simit Sarayı’nın sadece Londra şubelerinin toplam kirası 2 milyon 600 bin pound. Bunun yarısını Turquality kapsamında devlet ödüyor.
 
Dünya markası olma vizyonuyla yurt dışında büyüyen Simit Sarayı yurt içinde 245, yurt dışında 108 ve toplamda 353 mağazaya ulaştı. Şirket Londra’daki üçüncü mağazasını Piccadilly’de açtığını duyurdu.  Oxford Street ve Bond Street’ten sonra Londra’nın en ünlü ve işlek kavşağı Piccadilly Circus’ta üçüncü mağazasını açan Simit Sarayı, bu üç mağaza için yılda toplam 2 milyon 600 bin pound kira ödeyecek. 
 
Yıl sonunda 7 olacak
 
Ancak Turquality Programı kapsamında olan ve teşviklerden yararlanan Simit Sarayı’nın kirasının yarısını devlet ödeyecek. Teşvik bununla da bitmiyor. Şirket, yaptığı tanıtım masraflarının da yarısını devletten alacak. Bir yıl içinde Londra’da üçüncü mağazalarını açmaktan ve gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirten Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, “2015 sonuna kadar İngiltere’de toplamda 7 mağaza ile hizmet vermeyi planlıyoruz. Avrupa üssümüz Londra ve Avrupa’daki tüm mağazalarımızı Londra’dan yöneteceğiz. Avrupa’da bulunduğumuz Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere ve İsveç’te mağaza sayılarımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi. 
 
New York 80 bin dolar
 
Kavukcu, 2014 yılı sonunda yaptığı basın toplantısında 2014’ü 10 milyon adet üretimle toplamda 300 milyon TL ile kapatacaklarını belirtmişti. Kavukcu, 2015 yılı hedeflerini 500 milyon TL ciro ve 400 mağaza olarak açıklamıştı.

Abdullah Kavukcu, en fazla kira ödedikleri mağazaları ise şöyle sıralamıştı: “New York 5’nci Cadde’deki mağazamızın aylık kirası 80 bin dolar. Mekke’de Zem Zem Towers’taki mağazamıza aylık 100 bin dolar ödüyoruz. Londra’da Oxford Street mağazasının kirası 110 bin pound. Taksim’deki Simit Sarayı kirası ise 150 bin TL.” 

 

Hedef 1.000 mağaza
 
Geçen yıl sonunda 2015 hedeflerini açıklayan ve yurt dışında 40, Türkiye’de ise 70 olmak üzere 110 yeni mağaza açacaklarını belirten Abdullah Kavukcu, yaklaşık 3 bin kişiyi daha istihdam edeceklerini söyledi.

Kavukcu, “Suudi Arabistan’ın en büyük yatırımcı şirketlerinden Al Hokair Group ile birlikte Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Ürdün ve Mısır dahil olmak üzere 7 ülkede 2017 yıl sonuna kadar 125 mağaza açmayı hedefliyoruz. 2018 yılında ise Türkiye’de 440, yurt dışında 560 olmak üzere toplam 1.000 mağazaya ulaşacağız” dedi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde